Volkswagen ar putea intra in WRC in sezonul 2012

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.12.2009
Producatorul din Wolfsburg ar putea debuta in campionatul WRC in 2012. Decizia finala va fi luata in martie 2010, iar Carlos Sainz va fi pilotul de teste al echipei.

Peste patru luni, cei de la Volkswagen vor lua o decizie finala privind o potentiala participare in campionatul WRC incepand cu sezonul 2012. Seful diviziei de motorsport de la Volkswagen, Kris Nissen, a declarat ca germanii vor avea nevoie de cel putin 18 luni pentru a pregati un model de WRC. Desi cei de la Volkswagen au un coupe promitator pe care l-ar putea introduce in aceasta cursa, modelul Scirocco nu va fi utilizat in cazul unei eventuale participari Volkswagen in campionatul mondial de raliuri.

Volkswagen ar putea utiliza un Golf sau un Polo pentru campionatul WRC daca va intra in sezonul 2012. Pilotul lor de teste ar putea fi chiar spaniolul Carlos Sainz, in cazul in care toate negocierile merg bine. Carlos Sainz colaboreaza deja cu cei de la Volkswagen si angajamentul dintre cele doua parti ar putea fi extins ulterior. Cu toate acestea, Carlos Sainz nu va pilota intr-o alta etapa de WRC, ci va fi doar un pilot de teste pentru cei de la Volkswagen.

Directorii Volkswagen s-au familiarizat deja cu costurile pe care le implica un sport precum WRC si au discutat deja cu cei de la FIA si echipele existente in acest sens. Astfel, germanii de la VW sunt informati privind fenomenul WRC si stiu tot ce au nevoie pentru a participa.

Kris Nissen a declarat ca el si colegii sai de la Volkswagen ar dori sa vada maxim 12 eveniment in calendarul WRC, cu o intoarcere la ceea ce era sportul acesta inainte sa fie parasit de marii producatori.

Via | Rallybuzz

Comentarii (1)

  • WRC
    este mare pacat ce s-a intamplat in ultima vreme cu WRC. Doar doua echipe de uzina? Nu cred ca a mai dus-o asa de rau pana acum.... Unul din cele mai frumoase sporturi cu motor merita mai mult. Orice producator e binevenit, in opinia mea. De dragul diversitatii, competitiei si pasiunii pentru motorsport, astept Volksvagen!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru