Volkswagen confirmă că prototipul ID Space Vizzion va primi versiune de serie în 2023: noul model va avea autonomie de 700 de kilometri

de Daniel Popescu
Marti, 17.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Volkswagen au confirmat că versiunea de serie a conceptului ID Space Vizzion va fi produsă la uzina Emden din Germania începând din 2023 și va avea o autonomie de 700 de kilometri.

La sfârșitul anului trecut, Volkswagen a prezentat conceptul electric ID Space Vizzion, care a fost descris de constructorul german ca o îmbinare a calităților aerodinamice ale unui Gran Turismo cu spațiul generos oferit de un SUV.

La vremea respectivă, Volkswagen anunța că noul concept va primi o versiune de serie în 2021, însă planurile au fost bulversate ulterior de pandemia de coronavirus.

Ralf Brandstätter, CEO-ul diviziei Volkswagen Passenger Cars, a dezvăluit acum pe rețeaua de socializare LinkedIn primele detalii despre versiunea de serie a lui Space Vizzion.

Oficialul mărcii germane se referă la noul model sub numele de cod Aero B, însă postarea este însoțită de o fotografie în care apare alături de Space Vizzion, ceea ce confirmă identitatea modelului.

În cadrul postarii, Brandstätter afirmă că Space Vizzion va avea o autonomie de 700 de kilometri. Valoarea este mai mare decât cea anunțată inițial de Volkswagen pentru concept, care oferea o autonomie de 590 de kilometri și utiliza un acumulator de 82 kWh.

"Aero B este interpretarea noastră pentru segmentul premium sustenabil.

Punctează la toate capitolele: se încarcă foarte rapid și oferă mai mult spațiu, mai multă autonomie, o accelerație mai bună și o viteză de top mai mare", afirmă el.

Cu excepția autonomiei de 700 de kilometri, Brandstätter nu oferă însă alte cifre relevante. Conceptul era echipat cu un motor electric de 272 de cai putere montat pe puntea spate, însă constructorul afirmă că este posibilă montarea unui motor electric suplimentar pe puntea față prin care sistemul oferă în total 360 de cai putere.

Pe de altă parte, Brandstätter a confirmat că producția versiunii de serie a lui Space Vizzion va începe în 2023 la uzină din localitatea germană Emden.

Via Ralf Brandstätter

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Superbă

    Cam târziu 2023 ... dar asta e
    5 5
  • Ce mai e 3 ani in ziua de azi?!
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru