Volkswagen deschide pre-comenzile pentru versiunea plug-in hybrid a lui Passat: autonomia electrică a crescut la 56 de kilometri

de Daniel Popescu
Marti, 27.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că Passat GTE facelift, versiunea plug-in hybrid a modelului de segment D, este disponibil la pre-comandă pe anumite piețe europene. Noua versiune promite o autonomie electrică de până la 56 de kilometri.

În luna iunie a acestui an, Volkswagen a dat startul pre-comenzilor pentru unele versiuni diesel și pe benzină ale lui Passat facelift, care a fost prezentat oficial în luna februarie.

Cu numai câteva zile înainte de finalul verii, constructorul german a anunțat că și versiunea plug-in hybrid poate fi comandată pe anumite piețe europene.

Cunoscută sub numele Passat GTE, versiunea plug-in hybrid oferă acum o autonomie oficială de 54 de kilometri în cazul versiunii break sau de 56 de kilometri pentru sedan, conform noului standard WLTP.

De altfel, autonomia mai mare este principala noutate a lui Passat GTE, în contextul în care capacitatea bateriei a crescut de la 9.9 kWh la 13 kWh. Din punct de vedere tehnic, nu aduce nicio schimbare, întrucât Passat GTE mizează pe un motor pe benzină 1.4 TSI care generează 156 de cai putere și care este acompaniat de un motor electric de 115 CP. În total, sistemul PHEV al noului Passat GTE furnizează în total 218 cai putere.

Pentru moment, Volkswagen Passat GTE faceift nu este disponibil în configuratorul pentru piața din România.

Totuși, pe piața din Germania, modelul poate fi achiziționat pentru un preț de pornire de 44.795 euro în cazul sedanului și de 45.810 euro pentru break.

Anterior, clienții Volkswagen au putut comanda versiunile cu motorul pe benzină 2.0 TSI disponibil în variante de 190 CP și 272 CP, în timp ce fanii diesel au avut la dispoziție motorul diesel 1.6 TDI de 120 CP sau unitatea 2.0 TDI în versiuni de 190 CP sau 240 CP.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru