Volkswagen ID R, prototipul electric care a doborât recordul pe urcarea de la Pikes Peak, se pregătește să atace virajele circuitului de la Nurburgring

de Cornel Șocariciu
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să stabilească un record pe Nurburgring în segmentul mașinilor electrice cu ajutorul prototipului ID R. Vehiculul electric dezvoltat de Volkswagen Motorsport a reușit deja să stabilească un record all-time pe celebra urcare de la Pikes Peak.

La finalul lunii iunie, prototipul Volkswagen ID R scria istorie la Pikes Peak. Vehiculul electric dezvoltat de Volkswagen Motorsport stabilea un record all-time pe traseul din Colorado, SUA.

La volanul prototipului electric de 670 CP s-a aflat Romain Dumas, iar timpul realizat pe legendara urcare de 19.9 kilometri de la Pikes Peak a fost de 7 minute, 57 de secunde și 148 de miimi.

Câteva săptămâni mai târziu, Volkswagen ID R a concurat pe traseul de viteză din cadrul Goodwood Festival of Speed. La volanul prototipului electric s-a aflat același Romain Dumas. Francezul a reușit să parcugă traseul (1.86 kilometri) în 43.86 de secunde și să stabilească astfel un nou record pentru vehicule electrice.

Acum, conform unor surse apropiate companiei, Volkswagen vrea "să-l trimită" pe ID R pe circuitul de la Nurburgring pentru a stabili un record în segmentul mașinilor electrice. Ținta lui ID R poartă numele de NIO EP9, model care a parcurs Iadul Verde în 6 minute și 45.9 secunde.

Deși acțiunea pregătită de nemți va avea loc în luna mai a anului viitor, un apropiat al companiei susține că pe simulator a fost deja stabilit un timp mai mic de 5 minute și 30 de secunde.

Iar în aceste condiții, Volkswagen ID R ar putea doborî și recordul all-time de la Nurburgring.

Acesta a fost stabilit în urmă cu câteva luni de prototipul Porsche 919 Hybrid Evo (5 minute și 19.55 secunde).

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru