Volkswagen lansează ediția specială Golf R 20 Years Edition. Este cel mai puternic Golf din istorie, cu 333 de cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 24.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lansat o nouă ediție aniversară pentru Golf R, versiunea de performanță cu tracțiune integrală a compactei germane, numită 20 Years Edition. Modelul marchează 20 de ani de la înființarea diviziei de performanță R, iar motorul său dezvoltă 333 de cai putere. Asta îl face pe Golf R 20 Years Edition să fie cel mai puternic Golf din istorie.

Volkswagen Golf R este cea mai puternică versiune a compactei germane. În specificația standard, actuala generație Golf R are un motor turbo pe benzină, de 2.0 litri, care dezvoltă 320 de cai putere. Mai mult, anul acesta, divizia de performanță Volkswagen R împlinește 20 de ani.

Pentru a marca această ocazie, constructorul german a lansat o ediție specială a hothatch-ului compact. Aceasta se numește Golf R 20 Years Edition și este, oficial, cel mai puternic Golf produs vreodată. Asta pentru că motorul său, identic cu un Golf R standard, dezvoltă 333 de cai putere, adică un plus de 13 cai putere. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu 7 trepte și, la fel ca generațiile anterioare Golf R, puterea este transmisă către toate roțile.

Inclusiv cutia de viteze a fost modificată pentru a oferi un feedback mai bun la schimbarea treptelor. De asemenea, turbocompresorul funcționează la o viteză constantă la accelerație parțială, pentru un răspuns mai rapid.

Sistemul de evacuare este dezvoltat de către specialiștii de la Akrapovic, iar noua ediție specială este dotată cu funcția Emotional Start, care turează motorul până la 2500 RPM la momentul pornirii.

Pe lângă modificările tehnice, Volkswagen a pregătit și un echipament specific acestei ediții. Golf R 20 Years Edition este disponibil în două culori: un albastru Lapiz sau o vopsea albă. Cei care aleg prima culoare vor primi jante de 19 inch vopsite în negru lucios. Dacă este aleasă culoarea albă, atunci jantele vor fi vopsite în albastru. Jantele sunt încălțate cu anvelope de performanță Michelin Pilot Sport Cup 2.

Capacele oglinzilor sunt vopsite în culorile jantelor, iar lumina amplasată la mânerele portierelor emite sigla „20 R”. Inclusiv la uși se regăsesc embleme cu inscripția „20”. La interior este prezentă fibra de carbon pe planșa de bord și pe panourile ușilor, iar emblema R este vopsită în albastru și se regăsește la volan.

Noul Volkswagen Golf R 20 Years Edition va fi disponibil în Europa și în Australia.

via Volkswagen

Comentarii (10)

  • 1000MB
    Cuplul a fost îmbunătățit?
    2 5
  • nu avea doar 320cp oricum, gasiti pe yt filmulete pe dyno si are real cam cat e declarat acum la editia asta speciala, nu au facut nimic motorului de fapt :D
    10 2
  • 1000MB
    Am găsit. Ai avut dreptate. 338 HP cu 450 NM.
    5 1
  • Seriff
    Frumoasa masina, un motor pentru pasionati.
    6 1
  • E forta aceasta masina! Da rusine multora, sunt pe youtube masini cu pretenti care isi iau rusine de la acest golf!
    8 3
  • andrei
    @mog: te inseli in totalitate. uita-te la orice producatori de masini, la motoare din aceeasi familie cu puteri diferite. gasesti pe atelierul de detailing videouri foarte explicative unde se poate vedea clar ca sunt diferente. INTOTDEAUNA sunt modificari fizice, nicidecum sa fie acelasi motor si sa ii faca ceva doar din soft cum sustinem multi. totul e sa cauti detalii.
    5 3
  • @andrei, in general da ai dreptate, sunt si diferențe hardware, nu doar "din soft". Dar acum nu e cazul, e fix aceleași motor, nici măcar un soft nou nu cred ca are
    5 1
  • andrei
    eu zic ca te inseli. dar de curiozitate, de unde stii asa sigur? ai alte info in plus?

    si exista motive pt care nu isi permit sa faca manarii din astea, sa ceara bani dar sa dea doar din soft sau chiar nimic, cum zici tu ca e aici.
    3 4
  • pai zic chiar ei, doar optimizari software : Thanks to the optimised engine tuning, the Golf R “20 Years” can be driven faster and more dynamically. The engine responsiveness has been improved by turbocharger preloading and an open throttle valve in overrun phases
    3 0
  • Florea Cioaca
    Haldex? Sau au “avansat” de data asta? Muahaha!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru