Volkswagen pregătește un plan pe 10 ani: reduceri de costuri, alianțe cu rivalii și transformarea Audi într-un centru de dezvoltare pentru grup

de Paul Cosma
Luni, 05.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Volkswagen, Herbert Diess, va prezenta un plan pe 10 ani prin care grupul german vrea să-și reducă nivelul costurilor prin colaborarea cu constructorii rivali. Potrivit planului ce ar urma să fie publicat pe 16 noiembrie, Audi va deveni centrul de dezvoltare pentru grupul VW.

În mai puțin de două săptămâni, grupul Volkswagen se pregătește să prezinte publicului o strategie elaborată pentru următorul deceniu, proiect pus la cale de CEO-ul Herbert Diess.

Potrivit unor surse Reuters, Diess vrea să taie costurile VW prin alianțe cu rivalii în domeniul vehiculelor electrice și autonome. Totodată, șeful VW vrea să transforme Audi într-un centru de dezvoltare pentru întregul grup german.

La nivel global, producătorii de automobile încearcă să se alieze pentru a face economiile necesare pentru dezvoltarea viitoarelor mașini electrice și autonome. Grupul VW încearcă să acopere o parte din “găurile” financiare provocate de amenzile din scandalul Dieselgate.

“Planul nostru strategic nu acoperă doar următorii 5 ani, ci mai degrabă întregul deceniu ce va urma,” a spus una dintre sursele din cadrul VW.

Conducerea grupului german vrea o restructurare la nivelul brandurilor, astfel încât fiecare brand să aibă sarcini bine definite, fără ca eforturile lor să se suprapună în anumite proiecte de dezvoltare tehnologică.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • inexorabil
    A început să mă plictisească acest grup…”Reducerea costurilor” a devenit visul umed al vagiştilor.

    Până la urmă, de ce să rămână 5-6 conglomerate auto la nivel mondial, după cum anticipa răposatul Marchionne? Nu mai bine să fie plăsmuit unul singur?! Să ştim o treabă. Să fie eliminate toate emblemele/siglele (fie ele istorice) şi gata, ar rezulta fix ceea ce se doreşte prin cotloane masonice: Global Electric & Self-Driving Cars Inc.
    10 4
  • andrei
    te faci CEO la ei si schimbi tu ce vrei. toate firmele vor profit mai mult, dupa cum si tu vrei salariu mai mare. nu ne obliga nimeni sa schimbam masina des. putem sa le tinem 10 ani+ lejer cu investitii minime.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru