Volkswagen Scirocco R facelift: 280 CP şi 0-100 km/h în 5.5 secunde

de Sebastian Toma
Luni, 14.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat specificaţiile tehnice ale lui Scirocco R facelift. Versiunea de performanţă a coupe-ului compact dezvoltă acum 280 CP şi poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5.5 secunde.

Volkswagen Scirocco, fratele coupe al lui Golf, a primit o restilizare la Salonul Auto de la Geneva, dar datele tehnice ale tuturor versiunilor nu au fost prezentate la momentul respectiv. Cu o lună înainte de lansarea pe piaţă a lui Scirocco facelift, reprezentanţii mărcii germane au publicat o parte din datele tehnice ale modelului. Dacă în cazul celorlaltor versiuni aveam aceste informaţii încă din materialul anterior, Scirocco R s-a lăsat aşteptat, dar specificaţiile tehnice anunţate ne arată că fanii celui mai sportiv Scirocco oferit vreodată au de ce să fie bucuroşi. Compacta coupe are acum un motor 2.0 TSI euro 6, care asigură 280 CP şi beneficiază de injecţie directă. Gama de motorizări a lui Scirocco se bucură de o reducere a consumului de carburant de până la 19%.

Volkswagen Scirocco facelift - motorizări mai puternice şi un design îmbunătăţit

Cea mai puternică versiune a lui Scirocco, 2.0 TSI-ul din echiparea versiunii R, propulsează maşina de la 0 la 100 km/h în 5.5 secunde atunci când este prezentă şi transmisia DSG.

Unităţile mai puţin puternice din gamă beneficiază de Start-Stop şi sistem de recuperare a energiei cinetice în standard (motoarele cu până la 220 CP). Tot acestea beneficiază şi de funcţie de coasting pentru transmisiile DSG, care permite reducerea consumului de carburant prin decuplarea motorului de la transmisie atunci când nu este necesară asistenţa propulsorului.

Interiorul se remarcă prin noul volan sport şi prin setul de ceasuri care prezintă temperatura uleiului şi presiunea asigurată de turbină.

Noul Volkswagen Passat e aici: primele imagini ale generaţiei B8

Urmareste Automarket
Facelift-ul lui Scirocco a adus şi pentru versiunea R un set de blocuri optice redesenate şi cu LED-uri pentur lumini de zi, spoilere modificate şi o nouă grilă frontală.
Spatele prezintă stopuri cu LED-uri, un hayon care include sistem de deschidere prin pivotarea siglei Volkswagen (la fel ca la Golf şi la alte modele din gamă) alături de culori noi pentru caroseriei şi noi modele de jante de aliaj. Interiorul prezintă materiale de calitate superioară, un set de ceasuri de bord cu o altă grafică, un volan sport, o cotieră nouă şi sistemul audio Dynaudio Excite, oferit opţional.

Walter de Silva, designerul şef Volkswagen Group: "Sfârşitul deceniului va aduce maşini cu un design prea complicat"

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru