Volkswagen se gândește la o colaborare europeană cu Google: constructorul vrea să cumpere acțiuni la divizia de mașini autonome Waymo

de Paul Cosma
Vineri, 26.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen ia în calcul o colaborare europeană cu Waymo, divizia de mașini autonome de la Google. Compania germană ar dori să cumpere un pachet de 10% din acțiunile Waymo, în schimbul a 12 miliarde de euro.

La sfârșitul lui 2017, grupul Alphabet (care deține și Google) a anunțat că vrea să lanseze un serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Un astfel de serviciu ar putea să fie disponibil în curând și în Europa, după ce Waymo și-a anunțat planul de extindere în afara SUA.

Americanii au dezvăluit că se află în căutarea unor parteneri europeni cu ajutorul cărora să ofere servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Pe fir ar fi intrat Volkswagen, care își dorește un parteneriat cu Waymo și să cumpere 10% din acțiunile companiei, potrivit publicației Manager Magazin. CEO-ul Herbert Diess ar vrea să plătească 12 miliarde de euro în schimbul pachetului de acțiuni, însă nu ar avea susținerea board-ului.

În cazul în care Waymo ar veni în Europa, divizia Google s-ar putea alia și cu parteneri precum Fiat-Chrysler sau Jaguar Land Rover, ținând cont de colaborările existente între americani și cele două grupuri auto.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Adrian
    10% valoreaza 12 miliarde? Deci toata firma ar fi 120 miliarde? Bai frate ce-au contruit astia cu Google al lor ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru