Volkswagen va renunţa la parteneriatul cu Daimler

de Sebastian Toma
Joi, 10.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ar putea renunţa la parteneriatul cu Daimler privind dezvoltarea de vehicule comerciale în favoarea unei colaborări mai strânse cu MAN.

Volkswagen ar putea renunţa la parteneriatul său cu Daimler privind construcţia modelelor Crafter şi Sprinter. Cei de la Volkswagen au anunţat deja că doresc să strângă legăturile cu MAN, o companie specializată în vehicule comerciale, iar unele surse susţin că producătorul din Wolfsburg lucrează deja la noua generaţie a lui Crafter, pe care plănuieşte să o dezvolte în mod independent. În mod normal, parteneriatul dintre Volkswagen AG şi Daimler AG urma să dureze până în 2016, când expira înţelegerea existentă.

Cei de la Mercedes-Benz intenţionau să continue parteneriatul cu Volkswagen, dar marca de volum a preferat să utilizeze resursele din dotare, în cazul de faţă marca MAN, la care deţine pachetul majoritar de acţiuni. În luna septembrie a anului trecut, Daimler AG a anunţat ca va discuta cu Volkswagen privind extinderea parteneriatului cu Volkswagen şi includerea partenerilor săi de la Renault-Nissan, implicaţi şi ei în producţia şi comercializarea de vehicule utilitare şi nu numai. De altfel, Mercedes-Benz are deja un model utilitar produs în compania celor de la Renault-Nissan, respectiv modelul Citan.

Tot în 2012, Daimler şi Nissan au semnat un parteneriat în baza căruia divizia japoneză a mărcii germane, care produce modelul Mitsubishi Fuso, va furniza modelul Fuso Canter celor de la Nissan, în timp ce modelul Atlas F24 de la Nissan le va fi disponibil celor de la Mitsubishi. Volkswagen deţine deja peste trei sferturi din acţiunile MAN, un constructor care se ocupă exclusiv de vehiculele comerciale, iar Ferdinand Piech, şeful concernului Volkswagen, a anunţat deja că va favoriza parteneriatele cu MAN.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • antonny
    pentru VW spor la munca si la noua colaborare ......
    8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru