Ogier a câştigat Raliul Germaniei şi a întrerupt dominaţia lui Loeb

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.08.2011
Sebastien Ogier a câştigat Raliul Germaniei în ciuda ordinelor de echipă emise de Citroen, după ce Sebastien Loeb a avut o pană la finalul celei de-a două zile a competiţiei.

Sebastien Ogier a devenit duminică primul pilot care a reuşit să pună capăt dominaţiei autoritare a lui Sebastien Loeb în Raliul Germaniei.

Septuplul campion mondial câştigase toate cele opt ediţii ale Raliului Germaniei din istoria modernă a Campionatului Mondial de Raliuri, însă speranţele sale la un nou triumf au fost spulberate la finalul celei de-a două zile. Loeb era lider cu un avans minim în faţa lui Ogier înaintea ultimei probe speciale de sâmbătă într-un moment în care Citroen le transmisese deja piloţilor să-şi păstreze poziţiile.

În acest context, campionul avea şanse foarte mari să-şi treacă în cont a noua victorie în Germania, însă o pană suferită în ultima probă specială de sâmbătă l-a determinat să piardă peste un minut. Ogier a profitat din plin de oportunitate şi a avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a-şi adjudeca cea de-a patra victorie din acest sezon. Totuşi, Loeb păstrează un avans de 25 de puncte în fruntea clasamentului general cu numai patru raliuri înainte de finalul campaniei.

Lupta pentru victorie dintre piloţii Citroen nu a umbrit însă primul podium obţinut de Mini după revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri.

Dani Sordo a terminat în mod spectaculos pe locul trei după ce a profitat de mai multe probleme tehnice suferite de rivalii de la Ford, care s-au mulţumit doar cu un loc patru obţinut de Mikko Hirvonen. Coechipierul său Kris Meeke a fost la un pas să completeze rezultatul printr-un loc cinci, însă a fost nevoit să abandoneze cu numai două probe speciale înainte de final din cauza unor defecţiuni la motor.

Raliul Germaniei - Clasament final:

 1.  Sebastien Ogier       Citroen                  3h32m15.9s
 2.  Sebastien Loeb        Citroen                     + 39.8s
 3.  Dani Sordo            Mini                      + 1m55.6s
 4.  Mikko Hirvonen        Ford                      + 2m43.7s
 5.  Petter Solberg        Solberg Citroen           + 3m48.0s
 6.  Kimi Raikkonen        Ice 1 Citroen             + 7m24.6s
 7.  Henning Solberg       Stobart Ford              + 7m45.9s
 8.  Armindo Araujo        Italia Mini               + 9m29.8s
 9.  Peter van Merksteijn  Van Merksteijn Citroen   + 10m01.6s
10.  Dennis Kuipers        FERM Ford                + 10m09.0s

Other WRC finishers:

11. 
Matthew Wilson Stobart Ford + 11m31.7s 14. Jari-Matti Latvala Ford + 17m20.4s 17. Ken Block Monster Ford + 19m45.6s 23. Aaron Burkart Stobart Ford + 29m20.2s WRC retirements: Kris Meeke Mini SS18 Daniel Oliveira Brazil Mini SS18 Mads Ostberg Stobart Ford SS16 Rene Kuipers FERM Ford SS14 Power stage results: Pos Driver Team/Car Time/Gap 1. Sebastien Loeb Citroen 3m17.4s 2. Sebastien Ogier Citroen + 2.0s 3. Petter Solberg Solberg Citroen + 3.0s 4. Jari-Matti Latvala Ford + 3.0s 5. Dani Sordo Mini + 5.5s

Comentarii (2)

  • Fly Kimi, Fly!
    Bravo Kimi pentru rezultatul din aceasta etapa. Pas cu pas te aproprii de obiectiv. Sper sa termini anul competitonal in trendul ascendent pe care esti. Bafta!
    0 0
  • I'm flying, I'm flying !!!
    Ten-Q mister Eusur for ior gud uishiz. Ai uil du mai best not tu disapoint iu end mit ol mai objectivs. Ai em riding dis sait reghiularli end ai em hepi tu hev fenz hu saport mi in Romeinia.

    LOL
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru