Ogier a câştigat Raliul Mexicului. Neuville a obţinut primul podium pentru Hyundai

de Daniel Popescu
Luni, 10.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a redevenit lider în clasamentul general după ce a câştigat Raliul Mexicului în faţa coechipierului Jari-Matti Latvala, în timp ce Hyundai a obţinut primul podium prin Thierry Neuville.

Am fost dornic să obţin această victorie după greşeala comisă în Suedia şi de accea nu ne-am asumat riscuri în ultima zi. Am vrut cu adevărat să avem această victorie, dar şi punctele din Power Stage.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Volkswagen a dominat autoritar Raliul Mexicului, a treia etapă a sezonului 2014 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Iniţial, Mads Ostberg a profitat de faptul că Sebastien Ogier şi Jari-Matti Latvala au curăţat traseul şi a fost lider după primele probe speciale, însă campionul mondial a avut ulterior un parcurs fără greşeală şi şi-a adjudecat victoria fără emoţii.

Ogier a câştigat 14 dintre cele 22 de probe speciale ale raliului şi s-a impus cu un avans de peste un minut în faţa lui Latvala. Francezul a obţinut inclusiv cele trei puncte bonus acordate în Power Stage şi a revenit pe prima poziţie în clasamentul general cu un avans de trei puncte în faţa coechipierului său.

Performanţa lui Latvala a venit însă pe fondul numeroaselor probleme înregistrate de rivali: Ostberg a avut defecţiuni tehnice la Citroen DS3 WRC, Mikko Hirvonen a avut o problemă mecanică la Ford Fiesta RS WRC, iar Kris Meeke a avut parte de un accident cu Citroen DS3 WRC.

Toate aceste probleme, la care se adăugă şi dublul abandon suferit de Robert Kubica la volanul lui Ford Fiesta RS WRC, i-au permis să progreseze şi lui Thierry Neuville.

Belgianul a reuşit să rămână pe traseu în ciuda unei scurgeri de apă pe final şi a terminat pe poziţia a treia, astfel că a obţinut primul podium pentru sud-coreenii de la Hyundai.

Numeroasele abandonuri şi probleme au permis înregistrarea unor alte rezultate surprinzătoare, astfel că Elfyn Evans (M-Sport) a terminat pe locul patru şi a obţinut cea mai bună performanţă din carieră, în faţa lui Martin Prokop şi a pilotului local Benito Guerra.

Raliul Mexicului - rezumat PS 1 - PS 5:

Raliul Mexicului - rezumat PS 6 - PS 11:

Raliul Mexicului - rezumat PS 12 - PS 13:

Raliul Mexicului - rezumat PS 14 - PS 18:

Raliul Mexicului - rezumat PS 19 - PS 22:

Raliul Mexicului - clasament final:

 1.  Sebastien Ogier     VW             4h27m41.8s
 2.  Jari-Matti Latvala  VW               +1m12.6s
 3.  Thierry Neuville    Hyundai          +5m28.6s
 4.  Elfyn Evans         M-Sport Ford     +6m49.3s
 5.  Martin Prokop       Czech Ford       +9m54.4s
 6.  Benito Guerra       M-Sport Ford    +12m57.6s
 7. 
Chris Atkinson Hyundai +15m15.4s 8. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +17m06.8s 9. Mads Ostberg Citroen +25m41.6s 10. Yuriy Protasov Protasov Ford +28m18.2s* * WRC2 WRC retirements: Kris Meeke Citroen SS22 Robert Kubica M-Sport Ford SS13 Leading power stage times: 1. Sebastien Ogier VW 4m34.2s 2. Jari-Matti Latvala VW +1.8s 3. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +4.9s 4. Thierry Neuville Hyundai +6.4s 5. Mads Ostberg Citroen +9.6s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru