Raliul Franţei, PS 13-16/20: Loeb se îndreaptă spre victorie şi titlu

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 02.10.2010
Sebastien Loeb îşi menţine avansul de 43 de secunde în Raliul Franţei şi mai are de parcurs doar patru probe speciale pentru a cuceri un nou titlu mondial.

Raliul Franţei a continuat sâmbătă după-amiază în nota caracteristică, Sebastien Loeb fiind de neatins de către rivalii săi.

Deşi a abordat ultimele patru probe speciale cu precauţie, în special datorită drumurilor ude din cauza ploior, francezul şi-a menţinut avansul de 43 de secunde în fruntea plutonului chiar dacă nu a obţinut nicio victorie.

Principalul său urmăritor rămâne coechipierul sau de la Citroen WRC, Dani Sordo, care are şanse mari să rămână pe locul 2 în urma abandonului suferit de Sebastien Ogier în PS 15. Francezul ocupa poziţia a treia în momentul în care a suferit o defecţiune tehnică la suspensii, însă apare în clasament pe locul 6, urmând să revină duminică sub regula supperrally.

Abandonul sau îi permite lui Petter Solberg să spere la ultima treaptă a podiumului, în timp ce Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen ocupa poziţiile 4 şi 5, fără să ameninţe în vreun fel supremaţia Citroen pe asfalt. La rândul lor, Federico Villagra şi Matthew Wilson concurează pe locurile 7 şi 8, în condiţiile în care Kimi Raikkonen a coborât până pe locul 47 în urma unui accident petrecut în cursul dimineţii.

Iată clasamentul în Raliul Franţei după primele 16 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 2:46:39.2
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC
 42.8
 3  Petter Solberg
 pilot privat  1:14.2
 4  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 1:34.2
 5  Mikko Hirvonen
 BP Ford  3:23.5
 6  Sebastien Ogier  Citroen Junior  11:14.1
 7  Federico Villagra
 Munchi's  13:27.0
 8  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 13:29.9

 

Ultimele 4 probe speciale din Raliul Franţei sunt programate duminică dimineaţa.

Comentarii (2)

  • Kimi
    Pacat de Kimi.Locul lui e in F1
    3 2
  • GRESIT
    locul lui este in BAR
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru