Raliul Franţei, PS 8-12/20: Loeb rămâne lider detaşat

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 02.10.2010
Sebastien Loeb şi-a mărit avansul în Raliul Franţei la aproape 43 de secunde după primele 12 probe speciale.

Raliul Franţei este dominat în continuare fără emoţii de sextuplul campion mondial Sebastien Loeb, care a obţinut încă două victorii în primele patru probe speciale ale zilei.

Pilotul echipei Citroen WRC a ajuns astfel la un avans de 42.9 secunde în faţa lui Dani Sordo, care deşi a stabilit timpul de referinţă în PS 10 nu a fost capabil să ţină pasul cu coechiopierul său.

La rândul său, Sebastien Ogier îşi continuă parcursul bun pe locul 3, în timp ce Petter Solberg a revenit pe locul 4 după ce iniţial pierduse această poziţie în favoarea lui Jari Matti Latvala, care a câştigat PS 8 şi PS 12. Singura mulţumire a pilotului BP Ford este că l-a surclasat pe coechipierul său Mikko Hirvonen, care rămâne pe locul 6 la aproape două minute în urmă.

Ziua de sâmbătă nu s-a dovedit însă la fel de liniştită şi pentru Kimi Raikkonen, care a ieşit de pe traseu în PS 10 în momentul în care ocupa poziţia a şaptea. Pilotul Citroen Junior a avut nevoie de 37 de minute pentru a repune maşina pe traseu şi a coborât din topul primilor 50 de piloţi, însă continuă să concureze întrucât maşina să nu a suferit niciun fel de avarie. În urma acestui incident, Federico Villagra şi Matthew Wilson au urcat în clasament câte o poziţie.

Iată clasamentul general după primele 12 probe speciale din Raliul Franţei, cu menţiunea că următoarele 4 probe speciale vor avea loc în această după-amiază:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 2:01:19.4
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC
 42.9
 3  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 59.8
 4  Petter Solberg
 pilot privat  1:22.1
 5  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 1:29.6
 6  Mikko Hirvonen
 BP Ford  3:15.6
 7  Federico Villagra
 Munchi's  9:59.6
 8  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 10:32.7

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru