Raliul Portugaliei, PS 11-13: Ogier se apropie de victorie

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.03.2011
Sebastien Ogier are un avans de 37 de secunde în faţa lui Sebastien Loeb în Raliul Portugaliei cu numai patru probe speciale înainte de final.

Citroen se îndreaptă cu paşi mari spre a doua victorie consecutivă din acest sezon, după ce Sebastien Ogier şi Sebastien Loeb au rămas singurii piloţi cu şanse reale să ocupe prima poziţie.

Ogier este favorit cu patru etape înainte de final după ce şi-a sporit avansul fată de Loeb la peste 37 de secunde, concomitent cu retrogradarea lui Jari Matti Latvala pe locul trei ca urmare a unor defecţiuni la diferenţial şi a unei pene. Pilotul echipei Ford este deja la patru minute în urma liderului şi este urmat de Matthew Wilson (Stobart Ford) şi coechipierul său Mikko Hirvonen, care a avut la rândul său probleme la suspensie.

Între timp, Kimi Raikkonen (Ice 1 Racing) şi Federico Villagra (Munchi's Ford) menţin suspansul în lupta pentru locul şapte, iar Petter Solberg a urcat pe locul nouă în urma a două victorii de etapa obţinute pe parcursul după-amiezii.

La finalul celei de-a două zile, Loeb a ţinut să-şi ceară scuze pentru reacţia verbală violenţa pe care a avut-o la adresa lui Hirvonen după PS 9, când l-a acuzat pe finlandez că l-a încetinit în mod intenţionat pe traseu.

"Hirvonen nu putea să ştie dacă vin sau nu, poate că eu aveam o problemă şi ar fi aşteptat prea mult. Nu sunt supărat pe Mikko, dar nu am fost mulţumit de decizia Ford. Când suntem în praf, folosim sistemul radio pentru a le spune celor de la Ford unde suntem. Echipa a făcut asta, dar Ford a decis să nu facă nimic", a explicat septuplul campion mondial.

Raliul Portugaliei - Clasament după PS 13/17:

Pos  Driver              Team/Car           Time/Gap
 1.  Sebastien Ogier     Citroen          2h59m30.2s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen             + 37.6s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford              + 4m14.6s
 4.  Matthew Wilson      Stobart Ford      + 5m26.8s
 5.  Mikko Hirvonen      Ford              + 5m32.5s
 6.  Henning Solberg     Stobart Ford      + 7m46.4s
 7.  Kimi Raikkonen      Ice 1 Citroen     + 8m55.2s
 8.  Federico Villagra   Munchi's Ford     + 9m10.0s
 9.  Petter Solberg      Solberg Citroen  + 11m27.1s
10.  Dennis Kuipers      Ferm Ford        + 13m07.9s

 

 

Ultimele patru probe speciale din Raliul Portugaliei vor avea loc duminică.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru