Toyota va reveni în WRC cu modelul Yaris, dar nu a stabilit încă anul

de Daniel Popescu
Vineri, 06.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a confirmat că va reveni în Campionatul Mondial de Raliuri cu o maşină bazată pe modelul Yaris, dar nu a decis încă sezonul în care va participa.

Esential 4 titluri mondiale la piloti a castigat Toyota in Campionatul Mondial de Raliuri intre 1990-1994
3 titluri mondiale la constructori a oobtinut constructorul japonez in WRC intre 1993-1999
1999 este anul in care Toyota s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri
Presa internaţională a speculat în ultimele luni că Toyota este interesată să revină în Campionatul Mondial de Raliuri ca urmare a unor anunţuri de angajare publicate în reviste de specialitate.

Informaţia a fost confirmată oficial de constructorul japonez, care a dezvăluit că dezvoltă în prezent o maşină de competiţie bazată pe modelul Yaris care urmează să fie testată în cursul anului viitor.

"Suntem foarte interesaţi să revenim în Campionatul Mondial de Raliuri. Începem testele cu Yaris WRC anul viitor şi vom avea un motor propriu turbo V6 de 1.6 litri.

Nu va fi un program care să atragă atenţia, vrem doar să căpătăm experienţă şi să ne îmbunătăţim cunoştinţele tehnice în privinţa utilizării unei maşini de WRC", a declarat un purtător de cuvânt al Toyota.

Chiar dacă primele teste pe traseu cu Toyota Yaris WRC vor avea loc în 2014, constructorul japonez nu a decis încă sezonul în care va reveni în Campionatul Mondial de Raliuri.

"Nu am decis când vom reveni în WRC. Decizia va fi luată în Japonia şi, în acest moment, nu există o cerere sau un plan fix, dar sperăm să se întâmple. Este rezonabil să spunem că revenirea este la orizont", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Toyota s-a bucurat de un succes major în Campionatul Mondial de Raliuri pe parcursul istoriei sale. Japonezii au câştigat patru titluri mondiale la piloţi (Carlos Sainz în 1990 şi 1992, Juha Kankkunen în 1993 şi Didier Auriol în 1994) şi trei titluri mondiale la constructori în 1993, 1994 şi 1999.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Dacia Plant
    Si economia Romaniei se relanseaza dar nu se stie anul exact. Tot asa de ciudata suna si aceasta stire.
    7 1
  • someone
    credeam ca WRC-ul are motoare 4 in linie, nu V6.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru