VIDEO: Ogier a câştigat la limită Raliul Lanterna în faţa lui Raikkonen

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.06.2010
Kimi Raikkonen a fost lider în Raliul Lanterna până în ultima probă specială, când coechipierul său Sebastien Ogier l-a devansat şi a câştigat evenimentul.

Kimi Raikkonen şi Sebastien Ogier, cei doi piloţi ai echipei Citroen Junior, au participat în acest weekend la Raliul Lanterna din Italia. Conform previziunilor, cei doi au dominat cu autoritare acest eveniment, Raikkonen fiind lider incontestabil până în ultima probă specială.

Fostul campion mondial al Formulei 1 a pierdut însă un avans de 30 de secunde şi a fost depăşit de Ogier în ultima probă, francezul câştigând Raliul Lanterna cu un avantaj de numai 5.7 secunde. Pilotul finlandez regretă că a ratat victroria, însă spune că experienţa câştigată pe asfalt este foarte importantă.

"A fost un raliu grozav. Din păcate am pierdut primul loc în ultima probă specială, dar a fost pentru prima oară când am pilotat maşina pe asfalt şi am câştigat multă experienţă. Nu am pierdut în faţa unui pilot atât de rău", a glumit Raikkonen la finalul evenimentului.

La rândul său, Ogier l-a lăudat pe coechipierul său de la Citroen Junior pentru parcursul foarte bun din acest weekend.

"Raikkonen a fost foarte rapid şi a fost dificil să îl prind din urmă, pentru că am comis o greşeală şi am pierdut 30 de secunde. Îi transmit complimente pentru că a făcut un raliu foarte bun, mai ales că a pilotat prima oară Citroen C4 WRC pe asfalt", a precizat francezul.

Raliul Lanterna a consemnat debutul lui Raikkonen pe asfalt la volanul unui Citroen C4 WRC, evenimentul marcând un antrenament pentru Raliul Bulgariei din luna iulie.

Rezumat Raliul Lanterna

Interviuri cu Raikkonen şi Ogier

Podiumul de premiere

Comentarii (9)

  • Raliu
    Congratulations Raikko ;) Daca in Bulgaria va fi podium,comunitatea Kimistilor de pretutindeni,va fi in extaz :))
    5 9
  • rally man
    raikkonen
    Are o sansa sa castige la noi, undeva pe asfaltul Feleacului, cu conditia sa nu participe Titi Aur ca altfel o ia din nou pe coaja:))
    10 5
  • Singura problema a lui Titi este masina lu' finlandezu' ... ca nu stiu in ce masura se pot compara masinile la care au acces pilotii nostri cu cele ale echipelor din WRC
    6 6
  • rally man
    Titi
    Finlandezu are cea mai buna masina dar Titi pe un Evo il bate mar.
    8 7
  • Kimi
    Daca raliurile s-ar desfasura numai pe asfalt Kimi le-ar da bataie la toti!
    6 6
  • Alexandra1710
    @dmd
    E prea mult spus ca ar fi invincibil daca toate etapele s-ar desfasura pe asfalt insa cu siguranta ar fi acolo in fata,printre primii 3.Oricum,daca va continua in WRC,in 2-3 ani Kimi se va bate pentru titlu si va inchide gura multora care acum vorbesc asa...ca sa nu taca :)
    4 7
  • finlandia
    kimi
    In 2-3 ani Kimi se va bate pt locul..9 dar in alta competitie. Nu il mai tin aia de la Citroen. Se vede ca n-ai urmarit WRC-ul pana sa aterizeze finlandia! Auzi, invincibil pe astfalt..:)))buna gluma!
    7 5
  • felicitari Kimi !
    9 7
  • lol - cit de frustrat trebuie sa fi ca sa votezi negativ faptul ca un user felicita un pilot ? sau caldura a afectat singurul neuron ? keep up the good work anyway :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru