Button estimează deficitul de viteză al McLaren la 45 km/h

de Daniel Popescu
Luni, 12.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button consideră că McLaren are un deficit de viteză de 45 km/h pe liniile drepte şi crede că ar fi putut lupta în frunte dacă avea un monopost competitiv.

Esential 45 km/h a fost deficitul McLaren pe liniile drepte in Marele Premiu al Rusiei
McLaren a obţinut duminică o dublă clasare în puncte în Marele Premiu al Rusiei, însă în cele din urmă doar Jenson Button şi-a păstrat cele două puncte acumulate, după ce Fernando Alonso a fost retrogradat pe 11 pentru depăşirea în mod repetat a limitelor circuitului.

Button a dezvăluit la final că monopostul McLaren are un deficit de viteză de 45 km/h pe liniile drepte din cauza deficienţelor sistemului ERS.

"Nu descărcăm energie prea mult pe liniile drepte. Folosim mai mult carburant, iar monoposturile ne depăşesc pe unde ne aşteptam mai puţin. Cel mai rău este că au încercat să mă depăşească în virajul 12, care este periculos pentru că nu poţi estima viteza monopostului din spate. Nu am avut DRS şi sistem de recuperare a energiei, aşa că diferenţa de viteză este de 45 km/h", a declarat britanicul.

Pe de altă parte, Button susţine că, în absenţa acestor probleme cu unitatea de propulsie, ar fi concurat în fruntea plutonului.

"Nu este un progres major în termeni de ritm, dar am făcut multe lucruri în privinţa setărilor.

Ca echipă am făcut o treabă bună. Am făcut tot ce am putut. Dacă am fi avut un monopost competitiv, am fi concurat în frunte, pentru că am avut o cursă perfectă. Am obţinut puncte, aşa că nu este prea rău, dar nu am făcut asta datorită vitezei", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Cotton
    Oricum, mult mai bine decat ingamfatul care a depasit repetitiv limita circuitului cu un motor imbunatatit, bravo buton
    7 11
  • Mclaren F1
    Putina rabdare baieti. L-am vazut pe Alonso vineri cu noua unitate de propulsie si era destul de aproape de timpii monoposturilor din top, motorul suna cu totul altfel. In Mexic il vor folosi in cursa. Iar la anul va veti lua revansa.
    11 1
  • serban
    Poate Button are dreptate, dar nu cred că numai motorul este vinovat, cred că nici șasiul nu este strălucit. Poate la anul va fi altceva.
    9 0
  • @serban - ba din contra, as zice, eu cred ca sasiul McLaren e unul foarte reusit..... e doar o parere,,,, oricum la lipsa imensa de putere pe care o au nu prea putem avea pareri foarte pertinente din fata televizorului.
    5 0
  • Sasiul este unul acceptabil asta s-a vazut in Hungaroring cand a terminat Alonso pe 5. Au avut mult noroc cu abandonurile atunci dar chiar si asa Alonso nu termina pe locul ala daca monopostul nu avea o aerodinamica buna.
    11 1
  • daniel
    Cotton
    Cine ti-a spus ca Alonso a mers in cursa cu motorul imbunatatit te-a cam mintit?
    Spaniolul a avut motorul de specificatie noua doar vineri in A1 si A2.
    In A3, calificari si cursa a mers cu motorul cu care a rulat la Singapore.
    Ce usor e sa arunci cu noroi fara ca macar sa ai habar de ce o faci!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru