China vrea să cumpere o echipă de Formula 1 în cel mult doi ani

de Daniel Popescu
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de investitori chinezi este interesat de achiziţionarea unei echipe de Formula 1, ca parte a unui amplu program de investiţii în sport pregătite de statul asiatic.

Esential 3 este numarul echipelor care au grave probleme financiare inaintea sezonului 2015
813 miliarde de dolari este valoarea investitiilor pe care China vrea sa le deruleze in sport pana in 2025
China este determinată să aibă propria echipă în Formula 1 în cel mult doi ani, potrivit unor informaţii dezvăluite de oficiali guvernamentali ai statului asiatic.

Un grup de investitori intenţionează să cumpere o echipă de Formula 1 al cărei nume nu a fost făcut public cu scopul ca anul viitor sau în cel mult doi ani China să aibă propria echipă în competiţie.

În prezent, nu există detalii despre investitorii aflaţi în spatele ofertei, însă dezvăluirile au fost făcute de Wei Di, directorul Centrului Administrativ pentru Autovehicule şi Motociclete din China, care face parte din Administraţia Generală a Sportului.

La scurt timp după acest anunţ, China a anunţat un amplu program de investiţii în sport din partea Consiliului de Stat prin care aceasta industrie să ajungă la o valoare de peste 800 de miliarde de dolari până în anul 2025.

Proiectul vizează o serie de investiţii în infrastructura sportivă a ţării, inclusiv prin intermediul unor investitori privaţi.

Cel puţin trei echipe de Formula 1 înregistrează în prezent grave probleme financiare care le-ar putea împiedica să concureze anul viitor. Presa internaţională speculează că Marussia şi Caterham sunt în cele mai dificile situaţii, în timp ce Sauber caută de mai mult timp investitori. De altfel, echipa elveţiană ar putea fi şi cea mai atractivă pentru China, prin prisma facilitaţilor deţinute la fabrica de la Hinwil.

China a început deja să investească în sporturile cu motor şi are propria echipă în Formula E, prima competiţie de monoposturi electrice din lume.

▶ Formula E - detalii complete despre prima competiţie de monoposturi electrice

Via Joe Saward

Comentarii (2)

  • Ferrari
    Bun deci vor sa plagieze si masini de F1 :D nu doar masini de oras!
    4 5
  • Bogdan
    In 10 ani mai mult ca sigur europenii vor cumpara masini facute in China si nu invers. Performante in F1 ii vor ajuta enorm pe chinezi in acest sens.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru