Raikkonen şi Ricciardo, retrogradaţi pe grila de start de la Montreal

de Daniel Popescu
Duminica, 09.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen şi Daniel Ricciardo au fost retrogradaţi cu câte două poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei.

Esential 2 pozitii pe grila au fost penalizati Raikkonen si Riiciardo la Montreal
1 singur loc vor pierde cei doi pe grila dupa recalcularea pozitiilor
Grila de start a Marelui Premiu al Canadei va fi uşor schimbată comparativ cu rezultatele din calificări după ce comisarii de cursă au decis să-i penalizeze cu câte două poziţii pe Kimi Raikkonen (Lotus) şi Daniel Ricciardo (Toro Rosso).

Cei doi piloţi au fost investigaţi pentru că nu au respectat poziţionarea iniţială în pitlane la reluarea calificărilor după steagul roşu arătat în Q2 pentru accidentul suferit de Felipe Massa.

În aşteptarea reluării calificărilor, aproape toţi piloţii s-au poziţionat în pitlane într-o formulă foarte asemănătoare cu o grilă de start. Raikkonen era al patrulea la rând, dar a plecat al doilea, în timp ce Ricciardo era al şaselea, dar a plecat al patrulea.

Comisarii au considerat că cei doi au încălcat regulamentul şi au fost penalizaţi cu câte două poziţii, însă la recalcularea grilei au pierdut câte un singur loc pentru că se poziţionaseră pe nouă şi 10 în calificări.

Singurul rival care a profitat de penalizări a fost Nico Hulkenberg (Sauber), care a progresat de pe 11 pe nouă.

Pe lângă Raikkonen şi Ricciardo, comisarii i-au mai investigat din acelaşi motiv şi pe Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Sergio Perez (McLaren) şi Pastor Maldonado (Williams), însă aceştia au scăpat de orice penalizare. Romain Grosjean a fost deja penalizat cu 10 poziţii pe grilă după accidentul provocat în Marele Premiu al statului Monaco şi va pleca de pe ultimul loc.

Iată configuraţia finală a grilei de start pentru Marele Premiu al Canadei:

 1. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault
 2. Lewis Hamilton        Mercedes
 3. Valtteri Bottas       Williams-Renault
 4. Nico Rosberg          Mercedes
 5. Mark Webber           Red Bull-Renault
 6. Fernando Alonso       Ferrari
 7. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Ferrari
 8. Adrian Sutil          Force India-Mercedes
 9. Nico Hulkenberg       Sauber-Ferrari
10. Kimi Raikkonen        Lotus-Renault
11. 
Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 12. Sergio Perez McLaren-Mercedes 13. Pastor Maldonado Williams-Renault 14. Jenson Button McLaren-Mercedes 15. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 16. Felipe Massa Ferrari 17. Paul di Resta Force India-Mercedes 18. Charles Pic Caterham-Renault 19. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 20. Max Chilton Marussia-Cosworth 21. Giedo van der Garde Caterham-Renault 22. Romain Grosjean Lotus-Renault

Comentarii (2)

  • Nu mi se pare atata de grava greseala asta fata de cea facuta de Rosberg care a taiat calea lui Alonso daca bine imi amintesc, in timpul calificarilor, incurcand mai intai alti piloti si totusi nu a fost penalizat.dar ce conteaza parerea unui simplu fan F1?
    10 2
  • JugaruGabi
    Au luat-o razna cu atatea penalizari!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru