Filmul despre victoria Ford împotriva Ferrari în Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966 va avea premiera în 28 iunie 2019

de Daniel Popescu
Joi, 28.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Matt Damon și Christian Bale vor fi personajele principale ale filmului despre victoria obținută de Ford în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, care va avea premiera în 28 iunie 2019.

Fanii sporturilor cu motor vor avea o nouă oportunitate de a urmări pe marile ecrane o producție cinematografică legată de una dintre cele mai importante competiții.

20th Century Fox a anunțat că filmul care va prezenta confrntarea dintre Ford și Ferrari din Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966 va avea premiera în cinematografele americane în 28 iunie 2019. Cel mai probabil, premiera în cinematografele din România va avea loc în aceeași zi sau la un interval de câteva săptămâni.

Pentru moment, filmul a primit numele provizoriu "Ford vs. Ferrari", însă se știu deja interpreții principalelor personaje: Matt Damon va juca rolul lui Carroll Shelby, inginerul care a fost angajat de Ford pentru a dezvolta prototipul Ford GT, în timp ce Christian Bale îl va interpreta pe inginerul și pilotul de curse Ken Miles.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația Variety, filmul se va concentra mai mult pe eforturile depuse de Shelby și Miles pentru dezvoltarea prototipului pentru Le Mans și mai puțin pe cursa propriu-zisă.

Cursa de la Le Mans din 1966 nu a fost aleasă întâmplător: Henry Ford II a decis să construiască o mașină de curse capabilă să învingă Ferrari în celebra competiție de anduranță după încercarea nereușită de a cumpăra constructorul italian.

Cursa în sine a fost la rândul ei una foarte controversată datorită modului în care a fost stabilit câștigătorul, iar mai multe detalii despre acest subiect poți citi în acest material dedicat.

Via Motor1, Variety, Cinemagia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru