Ford Mustang Apollo Edition, un exemplar dedicat misiunilor selenare, a fost vândut pentru 230.000 de dolari

de Sebastian Toma
Luni, 03.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford anunță vânzarea unui exemplar Mustang GT personalizat în cinstea aniversării a 46 de ani de la prima aselenizare cu 230.000 de dolari. Suma va fi donată unei organizații caritabile.

Esential 627 CP dezvoltă motorul V8 modificat de 5.0 litri al lui Ford Mustang GT Apollo Edition.
Ford Mustang GT Apollo Edition, un exemplar personalizat special pentru a sărbători 46 de ani de la prima aselenizare, a fost vândut la o licitație pentru 230.000 de dolari. Suma va fi donată unei organizații dedicate instruirii tinerilor care vor să devină piloți de avioane. Mustang-ul Apollo Edition este cea de-al optulea din seria oferită cu titlu gratuit de Ford către organizația caritabilă în vederea vânzării la licitație. În cei opt ani de colaborare cu Experimental Aircraft Association, Ford le-a donat acestora mașini care s-au vândut la licitații pentru sume însemnate, care au totalizat trei milioane de dolari.

Exteriorul lui Mustang GT Apollo a fost inspirat din coloritul rachetelor propulsoare Saturn.

Exemplarul personalizat special pentru această licitație este vopsit în alb și are o schemă de culori care o imită pe cea a rachetei Saturn folosită pentru a propulsa misiunile Apollo ale NASA. Pe lângă capota neagră, modelul unicat prezintă și steagul Statelor Unite ale Americii, inscripițiile specifice rachetelor Saturn și mici artificii estetice.

Vorbim despre un set de jante din aliaj cu buză lucioasă și brațe vopsite în negru, un splitter față din fibră de carbon, capacele oglinzilor laterale vopsite în roșu , un nou eleron spate, un set de praguri laterale și un difuzor de aer integrat în bara de protecție spate. Pentru a marca unicul exemplar al acestei ediții speciale, cei de la Ford au echipat motorul V8 de 5.0 litri al lui Mustang GT cu un compresor mecanic Ford Performance și cu un sistem de evacuare sport. Rezultatul anunță 627 CP și 731 Nm, alte specificații ale acestui model nefiind precizate.

Urmareste Automarket
Interiorul lui Ford Mustang GT Apollo Edition este îmbrăcat în piele și are ornamente contrastante pe alb și pe roșu.
Volanul are un martor de centru care este vopsit în roșu, iar fețele de uși și tapițeria scaunelor prezintă combinația de alb și roșu folosită la exterior, de data aceasta fiind prezentă pe un fundal negru realizat tot din piele. Scaunele scoică din față sunt brodate cu logotipul proiectului Apollo, iar locurile din spate au fost eliminate. Spațiul în care s-ar fi aflat spătarul banchetei din spate prezintă o broderie specială cu toate logotipurile folosite de misiunile Apollo. Covorașele textile ale acestei mașini sunt și ele personalizate, fiind inscripționate cu acronimul "USA".

În locul banchetei spate, clientul primește o broderie specială, care aniversează misiunile Apollo.

Via Autoblog | Ford

Comentarii (2)

  • mare ti-e gradina...
    Da ! Si eu vand pamant pe Luna....in fapt... Capcana pentru prosti !
    Inventam o titulatura pompoasa, punem niste beculete pe dedesubt si gata scoatem fraierilor un sfert de milion de coco din buzunar!
    1 1
  • nu inteleg ce e cu farashul ala care iese din masca.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru