Gest de fair-play: Chevrolet Camaro îi urează „La mulţi ani!” rivalului Ford Mustang

de Bogdan Mirică
Miercuri, 16.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un gest de fair-play din ce în ce mai rar întâlnit în lumea auto, Chevrolet Camaro i-a urat „La mulţi ani!” rivalului său din ultimii 50 de ani, Ford Mustang.

În cadrul Salonului Auto de la New York, programat să îşi deschidă porţile mâine, Ford a dezvăluit o ediţie specială a modelului Mustang, dedicată semi-centenarului sărbătorit anul acesta.

Modelul se numeşte sugestiv Mustang 50th Anniversary şi vine cu doar două opţiuni de culoare: Wimbledon White, prima culoare a modelului din 1964, şi Kona Blue. Lista accesoriilor include elemente cromate la nivelul blocurilor optice, logo-uri 50th Anniversary şi un finisaj din aluminiu la nivelul panoului cu instrumente.

Ediţia specială va fi disponibilă împreună cu opţiunea Performance Pack, instalată pe motorul V8 de 5.0 litri şi 420 de cai putere, de altfel singura soluţie de motorizare oferită. Ford a anunţat că va produce doar 1964 de unităţi.

„La mulţi ani Mustang! Prietenul tău, Camaro”

Esential 1964 de unităţi Ford Mustang 50th Anniversary vor fi produse.
420 de cai putere oferă singura motorizare oferită alături de ediţia specială Ford Mustang 50th Anniversary.
În ton cu sărbătoarea rivalilor din Detroit, cei de la Chevrolet, şi ei o marcă cu tradiţie în segmentul „muscle-car autentic”, au făcut un gest fair-play, recunoscând Mustang ca pionier al acestei categorii.
Mai mult, au publicat o fotografie cu un Chevrolet Camaro decorat cu două lumânări sub forma cifrelor 5 şi 0.

Nu a lipsit nici dedicaţia: „La mulţi ani Mustang. Pentru încă 50 de ani de rivalitate. Prietenul tău, Camaro.”

Alături de fotografie, Chevrolet a dau publicităţii şi un scurt comunicat de presă, în care arată că „o competiţie sănătoasă între Camaro şi Mustang a fost o adevărată forţă pentru îmbunătăţiri constante.”

La toate acestea se adaugă şi declaraţia lui Mark Reuss, vice-preşedintele GM pentru dezvoltarea produselor globale: „vreme de cinci decenii, Camaro şi Mustang s-au bătut la aproape orice capitol. Aceste două maşini s-au străduit să se depăşească mereu pe circuit, în linie dreaptă sau pe stradă. Rivalitatea este unul din motivele pentru care cele două maşini sunt atât de populare şi porformante astăzi.”

Comentarii (5)

  • Ce gest frumos!
    18 1
  • Din pacate este un gest des intalnit la casele mai mari, doar ca "fanii" sunt prea prosti sa inteleaga niste lucruri. Ei cred ca masina pe care o apreciaza e cea mai tare. Asa o fi, dar acesti indivizi sunt cu adevarat idioti. Ideea este ca intre toti constructorii este un respect mai mult sau mai putin facut public. Dar ca sa intelegi chestia asta, tie, ca fan, trebuie sa ti se invarteasca niste rotite in cap. Tocmai din cauza asta constructorii mai si colaboreaza, in ciuda injuratirilor pe care ultrasii marcilor si le arunca unul altuia.
    Gestul celor de la Chevy este unul de bun simt inainte de toate.
    34 3
  • xtrad3
    cred ca nimeni nu a observat ironia... " felicitari pt cei 50ani de rivalitate " din partea mustang pt camaro :))... finut..
    2 12
  • Exprimand mai plastic ceea ce a spus atat de elegant Pana, pentru ghertoii care se bat cu caramida in gura in ceea ce priveste suprematia dintre "Mertzan" si "Bamvau", aceste gesturi vor ramane mereu de neanteles.
    11 5
  • inexorabil
    Observatia lui @xtrad3 as califica-o 60% corecta. In anii de glorie '50-'60, cele trei forte ale automobilismului american se intreceau in clipuri in care fiecare companie "scotea in relief" viciile ascunse sau calitatea "inferioara" a rivalilor. De pilda, Ford nu suporta concurenta lui Oldsmobile, pe care il poreclise in dispret "Slobmodel" ("masina de maidanezi"). Enervat de atacurile sistematice ale propagandistilor lui Chrysler, GM a prezentat un material video in care supune la crash-teste dure chiar modele ale lui Chrysler, in scopul de a dezvalui lumii siguranta foarte slaba a acestora. In vremurile actuale insa, nu mai este nevoie de "lupta pentru intaietate", fiindca marcile germane & japoneze fac legea chiar in barlogul yankeilor. In acest context nefast, declaratia (neindoielnic sincera) a lui Chevy pare una de pura complezenta. Este ca si cum doi candidati la gratia aceleiasi femei, fiind refuzati, gasesc de cuviinta sa se infrateasca si sa-si inece amarul la un pahar impreuna. Adevarul este necrutator: Ford stie ca doar adaptarea permanenta la consumul in masa de tip european o va mentine in focuri, Chrysler a cam dezarmat, lasandu-se la cheremul italienilor, iar GO priveste cu teama si deznadejde ascensiunea continua a lui VAG. Asa ca i-as ura si eu "La multi ani!" industriei auto de peste Ocean, dar evident ca gestul meu ar putea fi catalogat imediat ca ironic...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru