Grupul PSA detaliează tehnologiile autonome: toate modelele Citroen, Peugeot și DS vor beneficia de funcții autonome

de Daniel Popescu
Vineri, 23.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS 7 Crossback va fi primul model din Grupul PSA cu funcții autonome, însă acestea vor ajunge în cele din urmă pe toate modelele Citroen, Peugeot și DS. Primul model autonom este așteptat în 2020.

Grupul PSA a anunțat recent că DS 7 Crossback va deveni la începutul anului viitor primul model al francezilor care va beneficia de funcții autonome.

Grupul a oferit însă acum detalii amănunțite despre amplul program care prevede introducerea unor astfel de funcții, iar următorul pe listă este noul Citroen C5 Aircross, care va beneficia de funcții asemănătoare începând din a doua jumătate a anului viitor.

Ambele modele vor include sistemul Connected Pilot, corespunzător nivelului 2 de autonomie, care va permite păstrarea benzii de circulație și parcarea mașini fără niciun fel de intervenție din partea șoferului.

Planurile Grupului PSA vizează ca toate modelele Citroen, Peugeot și DS să includă funcții autonome. După DS7 Crossback, bazat pe platforma EMP2, anul viitor vor urma și modele care folosesc platforma CMP. Primele modele PSA cu nivel de autonomie 3 sunt așteptate în 2020 și îi vor permite șoferului să nu se mai uite la drum în anumite circumstanțe, iar printre noutăți se numără sistemele Traffic Jam Chauffeur și Highway Chauffeur.

Totuși, șoferul va avea posibilitatea să nu se mai uite la drum doar pe segmentele unde nu circulă pietoni și bicicliști sau pe autostrăzi.

Ulterior, PSA va lansa modele cu nivelul 4 de autonomie în 2025 înainte de dezvoltarea unor mașini complet autonome după 2030.

Grupul PSA atrage însă atenția că în prezent pe drumurile publice din Europa pot circula doar mașini autonome cu funcții de nivelurile 1 și 2, întrucât legislația pentru nivelurile 3, 4 și 5 nu este încă finalizată.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru