Infiniti FX Sebastian Vettel Edition, cadoul japonezilor pentru ziua de naştere a pilotului de Formula 1

de Bogdan Mirică
Marti, 02.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti i-a oferit în dar pilotului de Formula 1 Sebastian Vettel un exemplar al modelului FX care îi poartă numele. Vettel va fi astfel unul dintre cei 200 de proprietari ai ediţiei speciale.

Urmareste Automarket
Ambasador al brandului Infiniti şi direct implicat în procesul de dezvoltare al viitoarelor modele de performanţă ale brandului japonez, Sebastian Vettel a primit un cadou special din partea constructorului. Cu ocazia împlinirii a 26 de ani, multiplul campion de Formula 1, a primit din partea Infiniti un exemplar FX care îi poartă numele: FX Sebastian Vettel Edition.

Versiunea specială este de fapt un derivat de performanţă al SUV-ului care rivalizează cu BMW X5.

Sub capota lui FX Sebastian Vettel, se ascunde un motor V8 de 5.0 litri, capabil să producă 420 de cai putere. Este suficient pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.6 secunde şi o viteză maximă de 300 de km/h.

Esential 120.000 de euro costă ediţia specială Infiniti FX Sebastian Vettel.
420 de cia putere oferă SUV-ul pe care l-a primit cadou Vettel.
Aportul de putere este însoţit de un kit de caroserie cu trăsături sportive, dar şi de o suspensie sport, modificată pentru a reduce garda la sol şi pentru a oferi o ţinută de drum mai bună.  

FX Sebastian Vettel Edition va fi disponibil într-o serie limitată la doar 50 de exemplare dedicate pieței europene. În total, Infiniti va asambla doar 200 de exemplare ale acestui model. SUV-ul primit în dar de Vettel va costa 120.000 de euro şi va deveni, astfel, cel mai scump produs pe care Infiniti îl prezintă pe piaţă.

Comentarii (10)

  • Vasilica
    Din cauza comenzilor nenumarate de aia au oferit unu cadou. Au mai ramas 199!!La anu mai primeste inca unu . Oricum la banii aia iti ei ceva mega adevarat!
    17 37
  • Mircea
    Cum sa atinga ma 300 km/h ? Audi R8 420 cp atinge 301 km/h , iar acest FX tot cu 420 cp atinge 300 de parca ar avea greutatea si areodinamica unui supercar :))
    8 22
  • razvanis
    Infinity nu are nici o legatura cu F1 in afara de niste spatii pentru stickere facute cadou de Renault.
    Gaselnita comerciala fara fond.
    La 120.000 euro iti iei masina sport adevarata nu un autobuz transformat in masina sport .
    9 25
  • @razvanis
    Lasa-ne cu "ghermanele" tale... esti invidios? La Infinti treaba buna de acum incepe cu Sebastian Vettel in calitate de director de performanta.
    In 10 ani, Infiniti va lua serios fata BMW si Audi la vanzari.
    25 6
  • @razvanis-nu o spun cu sarcasm dar Infinity face boxe si echipament audio. Infiniti,divizia de lux a Renault-Nissan face masini. FX nu a fost si nu este un autobuz strict privit din punctual de vedere a platformei folosite. Este construit pe platformaFront-midship(FM), aceeasi pe care sunt Nissan 350z/370Z, Infiniti G35/G37,Nissan Skyline(Japonia). Asa ca vezi tu, "autobuzul" asta are acelas sasiu si motorizare cu niste sportive capabile deci cu setarile corecte si ajustarile cutiei si motorului poti obtine performante. Mai ales ca aerodinamic a fost si este o masina foarte bine gandita. Ca are sens sau nu din punct de vedere al pietei sau ca are sau nu un pret correct asta e alta poveste.
    32 0
  • Lasa-l ca n-are nicio treaba saracul. Ne-a obisnuit cu comentarii amatoristice.
    22 0
  • Visezi, in 10 ani? De fapt da, in 3 ani ei vor sa tripleze vanzarile, sigur ca da, este o marca buna Infiniti dar nu vor lua fata la vanzari lui Audi si Bmw, nici Lexus nu face mare lucru si vinde de aproape 3 ori mai mult decat Infiniti, deci ai si argumente valabile sau asa ca zici tu? Sau asa ca zic ei, dar asta inseamna ca zic ei, nu ca si este realist.
    5 17
  • Ai auzit de Nysschen ? Este un om cheie "furat" de Infiniti care stie mult prea bine dedesubturile la Audi. Paul e realist pentru ca e bine informat, spre deosebire de tine. De stiut ca prin performanta, calitate si inovatie vin automat si vanzarile.
    16 1
  • Vettel, director de performant
    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-va-folosi-tehnologie-preluata-din-formula-1-pentru-modelele-sportive-51687.html
    8 0
  • Andrei
    Nea Marin zicea asa " mai boule tie iti pleca mintea cu totu'stai dracu" ...daca Infiniti depaseste Audi si Bmw,atunci astia din urma depasesc Toyota si atunci sa vedem care pe care mai depaseste....adevarul ca unii chiar ghiciti in cafea,ma bucur ca nu s-au pierdut genul asta de comentarii...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru