Mercedes-Benz G63 AMG 6x6, un pick-up de serie cu şase roţi motrice şi 544 CP (update foto)

de Sebastian Toma
Vineri, 15.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va construi în serie versiunea pick-up 6x6 a lui G63 AMG. Modelul va fi al doilea cel mai scump din oferta constructorului german, urmând să fie produs în serie limitată.

Mercedes-Benz G-Klasse, un model iconic, a primit o versiune pick-up 6x6, echipată cu un motor V8 de 544 CP. Rezultatul se numeşte G63 AMG 6x6 şi reprezintă un model de serie, pe care constructorul german l-a confirmat ca fiind de producţie. Bineînţeles, acesta va fi construit în serie limitată, de 20-30 de unităţi pe an, deoarece vorbim despre al doilea cel mai scump produs din gama Mercedes-Benz, după SLS AMG Electric Drive, un model care costă 416.500 de euro. În ceea ce priveşte preţul acestei versiuni extreme a lui G-Klasse, primele estimări anunţă o sumă triplă faţă de versiunea standard a lui G63 AMG (137.000 euro pe piaţa din Germania), dar Mercedes-Benz va anunţa valoarea precisă în octombrie, când modelul va fi disponibil pentru comandă.

Versiunea 6x6 pick-up a lui G-Klasse este bazată pe o autospecială folosită de armata australiană. Versiunea militară folosea un motor diesel de 3.0 litri şi o transmisie automată cu cinci trepte, pe când modelul pentru civili are un V8 bi-turbo de 5.5 litri, care dezvoltă 544 CP şi 758 Nm, cuplat unei transmisii 7G-Tronic cu şapte trepte. Modelul are o lungime de 5.867 milimetri, o lăţime de 2.111 milimetri şi o înălţime de 2.209 milimetri.

În comparaţie cu un G63 AMG standard, modelul cu tracţiune 6x6 este cu 1.105 milimetri mai lung, 226 milimetri mai lat şi 272 milimetri mai înalt.

Urmareste Automarket
Axel Harries, şeful departamentului de dezvoltare al lui G-Klasse, spune că modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de şase secunde şi are o viteză maximă limitată electronic la 160 km/h. Consumul mediu în ciclu NEDC al modelului este declarat la 18 litri la sută.
Garda la sol este de 460 milimetri, masa este de 3.775 kilograme, iar G63 AMG 6x6 poate transporta 650 kilograme. Unghiul de atac este de 52 de grade, iar cel de degajare este de 54 de grade, permiţând abordarea unor pante impresionante. Pentru protecţia ocupanţilor, modelul are o cuşcă de protecţie din oţel inoxidabil.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (20)

  • Autovehiculul perfect pentru apocalipsa zombie!
    30 6
  • Nu-mi plac masinile mari dar asta este un vis!!!! vreau si eu!!!
    32 4
  • Am auzit ca-si vinde Schwarzenegger Hammer-ul :)

    Ce mi se pare uimitor este ca-i certificata pentru drumurile publice. Cu asta nu-ti mai faci griji de bizonii cu camionete.
    23 10
  • Interesant monstrul...
    22 2
  • e maxima, prea tare :) le da peste bot unora dintre constructorii de pick-up-uri care se cred tari ;) mertzu e tatucu' vostru. :D
    32 14
  • sa nu uitati asta niciodata
    14 15
  • 137.000 de euro??? pe dulapul asta cu design invechit???
    Vrei masina off-road,cumperi WRANGLER,arata mult mai bine si e mult mai ieftin.
    11 53
  • @Horia........
    pretul va fi de 3x 137k euro.......citeste articolul......
    19 3
  • @tzenu_bmw

    Ai dreptate.Oare merita banii astia??
    9 25
  • @Horia
    probabil ca nu,insa daca te gandesti ca in decurs de cativa ani se vor produce maxim 150 de modele la nivel global......probabil ca masina isi va scoate banii cand o vei vinde ca o clasica(peste 20-30 de ani)
    cu siguranta va ajunge ca un fal de Lambo LM002
    18 4
  • @Horia...mai documenteaza-te in legatura masinilor,inainte sa scoti asemenea vorbe oribile!!!Inseamna ca habar nu ai ce inseamna G class!!!Du-te si te culca in dulapul la care visezi tu..!!!Cat despre acest monstru...No comment,respect maxim....Foarte tare!!!
    28 9
  • masina arata trasnet insa ideea cu 6 roti motrice nu e tocmai originala...iar pt pustii astia care schimba masinile pe site in functie de stire...mult noroc le urez!
    12 5
  • http://www.youtube.com/watch?v=I3F9Fc6wWn4

    :)
    6 1
  • AndreiRN
    O masina de moft care nu va vedea prea mult praf si noroi.
    7 20
  • BaditzaEx
    sunt convins ca deja exista clienti pt acest monster-truck european ( majoritatea de prin tarile unde benzina e mai ieftina ca apa ) doar ca prin anumite tari, tancul asta suprinzator isi va gasi utilitatea... acolo unde mai urla sangele de mujahedini in unii si nu mai vor sa traverseze desertul pe camile :-))
    20 0
  • Adrian24
    dintre toate supercarurile pe care le-am vazut asta e cel care m-a impresionat cel mai mult.
    18 4
  • Stirea aceasta a mai fost data acum 30 de zile. va pup
    6 2
  • aNDREIrn
    O sa vedem noi cat e de capabil in comparatie cu Ram/Ford/GMC 4 X 4 sau 6 X 6.
    1 13
  • Poate ca nu isi are sens, poate ca multi nu ii inteleg existenta, poate ca nu era nevoie de un asemenea motor... dar cui ii pasa? Incredibila... creatura!
    Ma intreb totusi cine oare i-a suparat asa rau pe cei de la Mercedes de au lansat un asemenea monstru.
    10 2
  • Indiscutabil G-class este ceva aparte si cu 6 roti motoare depaseste ceva care oricum era foarte bine
    Sarcina maxima este de numai 650kg deci nu cred ca este o utilitara de lux este un fel de Pagani Zonta, McLaren F1, Ferrari Enzo al off-road pentru oameni cu ban, cred ca o singura masina ar fii pe langa ea (o masina militara austriaca cu un nume cumplit de reprodus)
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru