Mini va produce în serie un SUV coupe: Paceman

de Mircea Meșter
Marti, 10.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini Paceman va fi versiunea coupe a SUV-ului compact Countryman. Modelul va păstra motorizările lui Countryman, dar va veni cu o alură sportivă ceva mai pronunţată.

Oficialii MINI a confirmat oficial faptul că SUV-ul compact Countryman va primi un frate coupe care va completa astfel gama pe care marca britanică deţinută de BMW o oferă pe pieţele în care este prezentă. Noul model va fi denumit Paceman şi se va inspira din conceptul cu acelaşi nume pe care Mini l-a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit în ianuarie 2011.

Noul Mini Paceman va fi al şaptelea model din gama Mini şi va împărţi motorizările, aşa cum e normal, cu "fratele" Countryman. La fel de normal, fanii Mini se vor putea bucura şi de o versiune ultrasportivă John Cooper Works. "Vom continua să extindem familia Mini şi să ne cimentăm astfel poziţia de lideri ai segmentului maşinilor mici şi compacte premium", spune Kay Segler, directorul Mini Statele Unite, cel care a anunţat vestea producţiei noului model în cadrul unui eveniment organizat peste Ocean. "Sunteţi primii care află asta, chiar înaintea presei. Mini Paceman va fi numele oficial al celui de-al şaptelea model al mărcii şi va fi lansat anul viitor în Statele Unite", a declarat Segler în faţa fanilor strânşi la evenimentul american.

Prima apariţie publică a lui Mini Paceman este aşteptată la Salonul de la Paris, în toamna acestui an. 

via Detroit Bureau

Comentarii (1)

  • wow , sooooper
    eu abia astept mini autobus de 59 de locuri si poate vapor de cruze de 2k de persoane
    bravo mini ... mergem spre maxi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru