Ni se pregătește un Mini sedan: "Un astfel de model ar avea sens"

de Mircea Meşter
Luni, 22.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre înalții oficiali ai mărcii Mini confirmă faptul că marca britanică se gândește serios la dezvoltarea unei berline compacte. Ar fi primul sedan din gama Mini.

MINI este o marcă recunoscută pentru farmecul aparte al modelelor sale de segment mic. Brandul care a dus personalizarea la un nivel superior în momentul relansării sale, la începutul acestui mileniu, își bazează grosul vânzărilor pe noile generații ale hatchback-urilor de segment B, modele care au caracterizat marca britanică deținută de BMW până acum un an. Însă Mini evoluează și, după ce a lansat în premieră o versiune cu 5 uși a modelului său de bază, marșează pe SUV-ul Countryman și pe noul Clubman, un hatchback compact cu pretenții premium, pentru a se extinde pe orizontală și verticală.

Ei bine, următoarea surpriză a mărcii Mini ar putea fi un sedan compact. Cel puțin aceasta este opinia lui Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administrație BMW AG și responsabil pentru destinele mărcii Mini. Conform oficialului german, o berlină compactă care poartă sigla Mini este un model care ar avea sens din punct de vedere economic, pentru că "vorbim de un segment imens la nivel mondial".

Alternativa: un model de imagine

Cealaltă variantă pe care Mini o are în lucru ar fi dezvoltarea unei mașini de imagine care nu ar avea șanse mari să aducă volume majore de vânzări, dar care ar ridica ștacheta la nivel calitativ și ca prezență a mărcii în zona premium.

O variantă în acest sens ar putea fi o versiune de serie a conceptului Superleggera Vision, dezvăluit în premieră la Concursul de Eleganță de la Villa d'Este în 2014. Este vorba de un roadster electric care ar putea introduce marca britanică în circuitul mașinilor cu propulsie alternativă, din care Mini lipsește în acest moment.

"Mini este un brand urban și pe termen lung vom asista la o explozie a mobilității electrice în zona orașelor. Mini are în mod evident nevoie de un model care să spargă gheața, dar totul depinde de evoluția tehnologică la nivelul bateriilor", spune același Schwarzenbauer, care anunță însă că un Mini cu sistem de propulsie hibrid plug-in (încărcabil la priză) este pe listă în următorii doi-trei ani.

via Automotive News

Comentarii (4)

  • ...zic,ca n-ar avea...sens...e ca si cum ai pune la roaba 4 roti...roaba-i roaba ,caruciru-i carucior,nu?
    8 0
  • @Mircea: Mircea, esti posesor de MINI din cate stiu, si esti si jurnalist auto, re rog sa faci corect diferenta intre MINI si Mini. Cei care cunosc putin istoria automobilelor iti vor multumi :)
    4 0
  • astia tot nu vor sa scoata un model mini in adevaratul sens: adica un concurent Smart. daca tot se vor masina de oras, cocheta, iar mobilitatea urbana va exploda pe viitor, de ce nu fac un model mic mic ?
    4 0
  • Rocketman fratilor.......faceti o versiune Rocketman de serie......lasati voi sedanaurile si suvurile......
    un model de segment A care sa concureze cu Aygo si C1 ar fi perfect....plus de asta cu ceva materiale premium pe el ar putea fi impins undeva la 18-20k euro.......nu prostia asta de MINI Coper care cu ceva obtionale ajunge la 40k euro.......
    Si nush care sunt prosti aia care dau o caruta de bani pe un MINI Cooper model 2015-2016 da vad cam multe pe strazi de o vreme......
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru