Noua generație Audi A8 este disponibilă și în România: prețurile pornesc de la 91.000 de euro cu TVA

de Cornel Șocariciu
Joi, 26.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Audi A8 poate fi comandată și pe piața din România. Două motorizări sunt disponibile, iar prețurile pornesc de la 91.000 de euro cu TVA.

La jumătatea acestui an, Audi a organizat un eveniment special în Barcelona pentru a lansa noua generație A8. Acum, nava-amiral a constructorului german poate fi comandată și în România. Noul A8 este primul model din gamă care trece la noile denumiri și poate fi comandat în varianta 50 TDI și în versiunea 55 TFSI.

Motorul diesel de 3.0 litri promite 286 de cai putere și este cuplat la o cutie automată cu opt rapoarte. Consumul mediu mixt anunțat de producător este de 5.5-5.8 litri/100 de kilometri cu emisii de CO2 de 144-152 de grame per kilometru. Prețul de pornire pentru această variantă este de 91.000 de euro.

Noua generație Audi A8 va fi oferită cu blocuri optice cu tehnologia HD Matrix LED și cu stopuri care oferă un mix între LED-uri și OLED. Nemții spun că au dezvoltat pe orizontală interiorul noii generații A8. Consola centrală integrează un display generos, comenzile sistemului de climatizare sunt tactile, iar prin intermediul sistemului de comandă vocală, șoferul poate activa o mulțime de funcții.

Noua generație A8 va putea fi comandată și cu un sistem de direcție integrală (2.212 euro cu TVA) gândit să aducă un plus de dinamică.

Suspensia adaptivă permite setări variate, de la confort sporit la sportivitate.

MOTORIZĂRI
(Date tehnice complete AICI)
Preț
(euro, TVA inclus)
Indicativ Motor Putere (CP) Transmisie  
50 TDI 3.0 Diesel
286 CP
Aut8/quattro 91.000
55 TFSI 3.0  Benzină
340 CP
Aut8/quattro 92.000

Gama de motorizări disponibilă pe noua generație Audi A8 ar urma să se îmbogățească cu încă trei unități. Nemții vor introduce motorul 4.0 TDI de 435 de cai și propulsorul 4.0 TFSI de 460 de cai putere. Vârful de gamă va fi reprezentat de un W12 de 6.0 litri. 

Audi A8 vs. Concurența directă

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Audi A8
50 TDI, Aut8, 4x4
286 5.5 5.9 91.000
BMW Seria 7
730d, Aut8, 4x4
265 5.2 5.8 91.680
Mercedes-Benz Clasa S
S 350d, Aut9, 4x4
286 5.5 5.8 100.139
Jaguar XJ
3.0, Aut8
300 5.7 6.2 82.800
Porsche Panamera 
4.0, Aut8, 4x4
422 6.8 4.5 124.402
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Comentarii (15)

  • Păcat, am doar 90.000 - altul la rînd... :-)
    25 2
  • @Kirotractor

    Nu-i problemă, te încadrezi la XJ, îți mai și rămân.
    20 1
  • motoru diesel nu se merita, mai pui doar o mie in plus si ai motor serios
    14 2
  • Cred ca prefer LS fara nici cea mai mica retinere...ala te lasa, cel putin la prima si....ultima privire gura casca...
    12 11
  • La concurenta directa mergea in loc de Panamera LS...dar na....nu e nemtesc ,am inteles...
    11 8
  • Daniel
    LS nu se vinde in Romania si noua generatie deocamdata nu se vinde pe nicaieri.
    8 0
  • CRISTIAN
    Stau si ma intreb: oare cum o fi atunci cand te infigi cu mainile in volanul ala?!? Mmmmmmmmmm.....
    6 5
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    E numai bună la ora 17.00 când pleci de la servici și e foarte ușor de parcat... Pe Valea Prahovei chiar poți adormi ca nenea din poză.
    Numai avantaje, iar un mare plus e că în banii ăștia are și grătar nichelat (cu 4 agățători).
    10 8
  • inexorabil
    Mafioso, hai că, pe dinafară, nava-amiral a celor patru inele chiar impresionează, așa că scuipă, te rog, strugurii aceia acri…

    Numai că: ești frumoasă, dar nu-mi arăta “sufletul” tău, adică, ȋn cazul de față, nu mă introduce ȋn habitaclul ăla high-hightech, ca să nu-mi omori sufletul (fără ghilimele).
    8 8
  • O masina foarte buna, cu multe sisteme de siguranta la paritate cu S Class. Chiar am citit un comparativ zilele trecute si A8 sta foarte foarte bine, chiar si langa S Class facelift. Pur si simplu doar chestie de gust la banii astia.

    @inexorabil, ne place sau nu, asta e trendul si nu cred ca o sa se schimbe prea curand. Ba chiar mai rau. Stai sa vezi tura urmatoare :):):)

    @mascarescu iar a pus mana pe sticla ...
    5 6
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    @zarnesteanu
    De unde știi zarnesti.nene că e ,,O mașină foarte bună,, ?! Le conduci așa din poze, visătorule.
    @inexorabil
    La faza asta chiar ești ,,cowboy,,.
    6 7
  • @q by mascarimea raioasa
    Te lasa pe tine cu gura cascata. Pe noi ne lasa cu ea cascata din cauza vomei cand o vedem....
    8 3
  • inexorabil
    Mafia, fără să vrei sau fără să realizezi, chiar m-ai complimentat…Adică eu sunt tipul care are grijă de tauri (parcă așa li se spune, nu?). Mai ales că eu ȋnsumi aparțin zodiei ȋn cauză.

    Precum “prietenul” tău de-o viață (Zărne), și eu conduc “doar din poze” ; de pildă, am efectuat deja un test (mintal) cu noul Lexus LS. Partea frontală un pic bizară, dar originală, dorindu-se ceva special al ei. Nici văzut din spate nu mă lasă rece, iar interiorul (ca să-ți iei boul ȋnapoi), ei bine, se situează clar peste ceea ce oferă Cadillac CT6, care mi se pare chiar anost la acest capitol! Mulțămit?
    3 0
  • @inexorabil

    Citez ,, și eu conduc “doar din poze” ; de pildă, am efectuat deja un test (mintal) cu noul Lexus LS.'' :)))))))))))))))))))))))) BINE INEXOOOOO !! Bine maa !!!
    3 4
  • @NeaStrachina, comparative gasesti pe internet. Imi inchipui ca tu ai condus toate japonezele, dup-aia le-ai evaluat fata de restul lumii si vii si mananci maro pe site-ul asta din propria experienta. E bine ca o lume intreaga citeste pe internet parerile specialistilor.

    Tu insa esti mai deosebit. Tu nu esti "visator". Tu iti traiesti realitatea din fundul sticlei si din obsesia carnatilor care nu ti-i mai permiti. Pentru ca vodka vine prima.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru