Opel Cascada va fi primul model echipat cu motorul 1.6 SIDI de 200 CP

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel va introduce începând cu anul viitor o nouă generaţie de motoare SIDi Ecotec. Unitatea de 1.6 litri turbo îşi va face debutul pe decapotabila Opel Cascada.

Opel a anunţat zilele trecute că va oferi, începând cu prima jumătate a lui 2013, un nou motor 1.6 trubo. Etse vorba despre noua generaţie de propulsoare SIDI, abrevierea de la Spark Ignition Direct Injection. Unul dintre primele modele Opel gata să utilizeze noua unitate pe benzină va fi Cascada, varianta decapotabilă a actualului Astra, anticipată deja printr-un teaser în urmă cu mai bine de o lună.

Cu o structură din aluminiu, noul motor SIDI Ecotec va propulsa nu doar Cascada ci şi alte modele din segmentul compact şi mediu. Prima dezvăluire a unităţii cu patru cilindri va avea loc probabil în cadrul Salonului Auto de la Geneva, din luna martie, atunci când vom vedea de altfel şi debutul live al noului Cascada. Decapotabila va măsura 4.7 metri lungime şi va propune un plafon din textil, rabatabil până la o viteză maximă de 50 km/h.

Urmareste Automarket
Motorul 1.6 SIDI va fi disponibil în două versiuni de putere, una Eco Turbo de 170 de cai şi 280 Nm şi una Performance Turbo de 200 de cai putere şi 286 Nm.
Chiar şi aşa, unitatea germană reuşeşte să scadă consumul cu 13% faţă de actualul 1.6 Turbo de 180 CP disponibil pe Astra şi Insignia. 

via autoblog

Comentarii (3)

  • Frumoasa masina, dar... Cascada? Adica, Cascada?? WTF??? Alt nume nu gaseau??
    3 7
  • Corliolan
    Am vazut masina in imagini spion si arata intr-un mare fel desi as fi vrut sa fie hard top si acest nou model...oricum sunt sigur ca va fi ceva de mare succes ceea ce au de gand cei de la opel...poate si o varianta opc :D , Mult succes ! Si cascada mi se pare un nume chiar interesant mai ales ca primele doua litere pot fi folosite si la urmatorul model CAlibra :D
    6 1
  • Aveti mai multa grija la exprimarea in scris,mult prea multe greseli.Succes.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru