Peterhansel a revenit pe primul loc în Raliul Dakar. Românul Gyenes, locul 23 la clasa moto

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.01.2012
Stephane Peterhansel a revenit în fruntea Raliului Dakar la finalul zilei a patra după ce a profitat de o întârziere de aproape 25 de minute a lui Nasser Al-Attiyah.

Cea de-a patra probă specială din cadrul Raliului Dakar 2012 s-a încheiat cu rezultate contradictorii pentru doi dintre cei mai importanţi piloţi implicaţi în competiţie.

Deşi ocupa doar locul cinci în clasamentul general după ziua de marţi, Stephane Peterhansel a urcat la finalul zilei pe prima poziţie cu un avans de peste cinci minute în faţa principalilor săi următori, la capătul unui parcurs foarte bun pe proba specială de 326 km ce a legat localităţile argentiniene San Juan şi Chilecito.

Pilotul care a câştigat de numai puţin de nouă ori Raliul Dakar pe două şi patru roţi este urmat în clasament de Giniel de Villiers, care concurează cu Toyota, dar şi de doi dintre coechipierii săi de la X-Raid care mizează pe MINI, Nani Roma şi Krzysztof Holowczyc.

Totuşi, performanţa lui Peterhansel se datorează în mare măsură problemelor întâmpinate pe traseu de Nasser Al-Attiyah. Qatarianul care concurează cu Hummer era lider detaşat pe proba specială, însă cu 40 km înainte de final a fost lovit de probleme şi a pierdut aproape 25 de minute, fiind ajutat de coechipierul său Robby Gordon să ajungă la linia de sosire.

Astfel, Al-Attiyah are de recuperat peste 30 de minute în faţa lui Peterhansel, însă a pierdut o singură poziţie în clasamentul general, coborând până pe şapte.

GYENES CONTINUA PARCURSUL BUN

La clasa moto, cei doi reprezentanţi ai României au continuat în acelaşi ritm ca şi marţi. Mani Gyenes a terminat a patra probă specială pe locul 25 şi ocupă locul 23 în clasamentul general, în timp ce coechipierul său de la Vectra Racing, Marcel Butuza, a terminat etapa pe locul 67 şi este pe poziţia a 72-a în clasamentul general.

Raliul Dakar 2012 - Rezumatul zilei a patra

Raliul Dakar 2012 - Clasament general după ziua 4:

 1.  Stephane Peterhansel     Mini         9h43m20s
 2.  Giniel de Villiers       Toyota        + 5m41s
 3.  Nani Roma                Mini          + 6m44s
 4.  Krzysztof Holowczyc      Mini          + 8m10s
 5.  Robby Gordon             Hummer       + 16m23s
 6.  Leonid Novitskiy         Mini         + 26m25s
 7.  Nasser Al-Attiyah        Hummer       + 30m44s
 8. 
Carlos Sousa Great Wall + 30m45s 9. Lucio Alvarez Toyota + 33m11s 10. Erik Wevers Mitsubishi + 36m42s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru