Peugeot creşte producţia lui 2008 pentru a cincea oară

de Sebastian Toma
Miercuri, 02.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La un an de la introducerea în producţie a lui Peugeot 2008, francezii anunţă creşterea producţiei cu 25%. Fabrica din Mulhouse va construi 860 de unităţi Peugeot 2008 pe zi.

Esential 860 de unităţi Peugeot 2008 va produce uzina Mulhouse în fiecare zi lucrătoare.
Peugeot a anunţat că va creşte producţia crossoverului 2008 pentru a răspunde cererii crescute. Reprezentanţii mărcii franţuzeşti au anunţat că au primit peste 120.000 de comenzi pentru modelul 2008 în total. Crossoverul de segment B a fost introdus în producţie în luna aprilie a anului 2013 şi a avut producţia crescută de cinci ori în perioada respectivă. Pentru a creşte cadenţa cu 25%, cei de la Peugeot au angajat un schimb suplimentar la fabrica din Mulhouse (Franţa). Noua cotă de producţie a lui Peugeot 2008 este de 860 de unităţi pe zi.

TEST DRIVE PEUGEOT 2008

Peugeot 2008 este al doilea model al mărcii care se bucură de noua identitate stilistică a constructorului din Sochaux.

Francezii de la PSA Peugeot se bucură şi de o creştere a cererii pentru modelul 308, proaspăt laureat al Maşina Anului 2014 în Europa.

Compacta 308 a primit peste 60.000 de comenzi de la lansare, anunţau reprezentanţii producătorului într-un comunicat emis anterior. Cele două creşteri de producţie marchează o potenţială schimbare de destin a mărcii franţuzeşti, care închisese o fabrică în 2013 şi lucrează la un plan de eliminare a 11.200 de angajaţi pe fondul supracapacităţii, tradusă prin capacităţi de producţie semnificativ mai mari decât vânzările totale anuale.

Comisia Europeană: "Guvernul Franţei are dreptul să devină acţionar la PSA Peugeot-Citroen"

Urmareste Automarket
În primele două luni ale anului curent, vânzările PSA Peugeot-Citroen în Uniunea Europeană şi ţările EFTA au crescut cu cinci procente faţă de acceaşi perioadă a lui 2013, totalizând 218.062 unităţi.
Defalcat pe mărci, Peugeot a vândut 121.117 unităţi, o creştere de opt procente, în timp ce Citroen a vândut 96.945 unităţi, o creştere de două procente. Potrivit cifrelor ACEA, piaţa europeană a crescut cu şase procente în aceeaşi perioadă, comparativ cu anul precedent.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (7)

  • Mi se pare ca cei de la Peugeot isi fac reclama in acest mod. Am vazut modelul 2008 si nu este chiar atat de interesant pentru a fi cumparat. Modele concurente sunt mult mai atractive din toate punctele de vedere.
    Este doar un Peugeot!
    9 39
  • Tembelus-Rex
    Vorbim doar ca sa ne aflam in treaba, de fapt nu ar trebui sa mire pe nimeni lucrul asta......asa s-au obisnuit unii utilizatori ai automarket. Da Peugeot chiar e masina spre surprinderea unora......si o alternativa viabila la alte marci. Dar ne-am invatat ca cei care nu ne permitem Peugeot sau alte marci si nu suntem posesori de masina(i) sau avem masini luate la mana a 3-a, a 4-a, a 5-a sa improscam cu noroi. E usor sa ne dam cu parerea.
    PS. Nu am Peugeot. Chiar mi-as dori unul - chiar si un 108 sau un 107 NOU ramas pe stoc sau prin showroom nevandut. Deci da, Peugeot chiar e masina.
    41 6
  • O masina frumoasa ,probabil una dintre cele mai bune din clasa sa.Un succes meritat.
    18 6
  • Felicitari Automarket! Cinste voua! Eliminati exprimarea bolovanoasa, dar cenzurati comentariul prin care ati fost sesizati cu privire la aceasta! Profesionalism maxim si caractere de exceptie!
    13 5
  • @mishazaitev
    Îţi mulţumim pentru sesizare!
    De fiecare dată când se întâmplă lucrul acesta pe Automarket, rămâne comentariul respectiv postat câteva minute după corectarea erorii şi apoi este şters, pentru o discuţie mai curată între useri.
    4 5
  • Sandu al-III-lea
    Intotdeauna mi-au placut masinile frantuzesti.Mai ales modelele din ultimii 3-4 ani chiar sunt interesante.Chiar si maine,daca as avea banii gramada m-as duce sa-mi iau o masina frantuzeasca.Nici nu ezit!
    12 6
  • @Sebastian
    Asa cum spuneam mai sus, cinste voua!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru