Feedback

Porsche vrea să evite specula cu mașini de colecție: "Ne gândim să implementăm un sistem de achiziție în rate"

Publicat Duminica, 24.03.2019
de Mircea Meşter
Comenteaza 1
Porsche vrea să evite specula cu mașini de colecție: "Ne gândim să implementăm un sistem de achiziție în rate" - Poza 1
Pentru că mașinile Porsche produse în serie limitată se revând imediat după achiziție cu prețuri de câteva ori mai mari, germanii au o idee care îți propune să elimine specula. Cel puțin pentru o perioadă de timp.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru că modele Porsche construite în serie limitată intră de obicei pe mâinile speculanților, fiind revândute imediat după achiziție pe sume de câteva ori mai mari, reprezentanții mărcii germane vizează o soluție la o problemă care afectează brandul. Conform declarațiilor lui Oliver Blume, CEO Porsche, marca germană are în vedere instalarea unui sistem de achiziție în rate a acestor modele.

"Interesul nostru este să vindem aceste mașini șoferilor, nu dealerilor. Punem foarte multă pasiune în dezvoltarea lor, iar scopul nostru e de a vedea mașinile pe șosea, nu în garaje", spune Blume, citat de britanicii de la Autocar.

"Una dintre soluțiile pe care le vizăm este cea a modelului de vânzare în leasing, pentru a evita acest tip de revânzare. Astfel, mașina nu poate fi vândută efectiv decât după o anumită perioadă de timp. E o soluție", continuă oficialul german.

Unul dintre modelele recente care au intrat în atenția media pentru prețurile sale masive de revânzare a fost Porsche 911 R, model produs în 2016 în doar 991 de exemplare și considerat un model sport dedicat puriștilor Porsche. Deși mașina a avut un preț de achiziție ridicat, în jur de 150.000 de euro, pasionații au plătit speculanților chiar și de cinci ori mai mult pentru a intra în posesia unui exemplar fără să se mai înscrie pe listele de așteptare Porsche.

via Autocar 


Comentarii (1)

  • Dacă intervii în piață, unde mai e loc de liberă inițiativă? Astea sunt metodele socialismului!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru