Pregătiri de Brexit: Aston Martin caută soluții alternative pentru transportul componentelor din Europa, în cazul întârzierilor la vamă

de Paul Cosma
Marti, 23.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin ia în calcul să schimbe modalitatea de transport a componentelor sale care sunt aduse din Europa în Marea Britanie, pentru a evita eventualele întârzieri la vamă din cauza Brexit-ului. Constructorul britanic se gândește la transporturi aeriene în detrimentul pieselor venite din Europa cu feribotul.

Autoritățile de la Londra și Bruxelles încearcă să ajungă în curând la un acord commercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană, astfel încât Brexit-ul să nu afecteze producția companiilor și transportul miilor de componente ce ajung zilnic între cele două teritorii.

Așa cum era de așteptat, mai toți producătorii și furnizorii din industria auto și-au pregătit planuri de bătaie pentru cel mai rău scenariu, adică acela în care acordul comercial nu este finalizat și apar taxe suplimentare și întârzieri la vamă.

Oficialii Aston Martin se tem că portul britanic Dover, cel prin care tranzitează majoritatea pieselor venite din Europa, nu va satisface nevoile constructorului în cazul unor reguli comerciale mai restrictive.

“Piesele provenite din Europa, ce includ motoare și cutii de viteze, ar putea fi aduse înapoi în Marea Britanie printr-un port alternativ, dar și cu ajutorul unor transporturi aeriene, a declarat Andy Palmer, șeful Aston Martin.

El spune că piesele transportate cu avionul ar ajunge în doar câteva zile la fabrică, dar că această soluție este deocamdată una “de rezervă” și este folosită doar în cazuri de urgență.

Aston Martin se gândește la aeroporturile din Coventry și Birmingham, cele mai apropiate de fabrica din Gaydon, în caz că va avea nevoie de transporturi de piese pe calea aerului.

Dacă Marea Britanie va ieși din UE pe data de 29 martie, așa cum fusese stabilit initial, planul de rezervă al celor de la Aston Martin trebuie analizat și aprobat până la sfârșitul lui 2018.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru