Primul SUV Lotus, mai aproape de realitate: patronii chinezi pregătesc un buget consistent pentru cercetare și dezvoltare

de Petre Barac
Luni, 05.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugetul de cercetare și dezvoltare de la Lotus va fi suplimentat de patronii chinezi de la Geely, astfel că șansele de lansare a primului SUV Lotus sunt tot mai mari, potrivit unui anunț făcut de divizia Lotus Cars Australia.

Geely, brandul chinezesc care deține Volvo, a preluat anul trecut și 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus, cu promisiunea că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri. 

Lotus traversează o perioadă mai puțin fastă, în contextul în care tot mai mulți clienți aleg să cumpere crossovere sau SUV-uri, produse care lipsesc în prezent din oferta companiei.

Patronii chinezi de la Geely vor să schimbe fața constructorului britanic și pregătesc o injecție de capital care să susțină departamentul de cercetare și dezvoltare de la Lotus.

Richard Gibbs, directorul de operațiuni de la Lotus Cars Australia, a declarat că Lotus a suferit la acest capitol sub vechiul patronaj, dar susține că Geely că le-a promis investiții majore în perioada care urmează.

“Suntem foarte încântați că am fost preluați de Geely, mai ales dacă ne uităm la rezultatele pe care le-au avut cu cei de la Volvo. Din exterior, pare că sunt o companie care investește suficiente resurse într-o organizație, dar fără să afecteze personalitatea acesteia,” a declarat Richard Gibbs.

Potrivit acestuia, suplimentarea bugetului de R&D va fi făcută cu scopul lansării unor noi modele în anii viitori.

Într-o perioadă de până la 4 ani, Lotus ar urma să lanseze primul său SUV, precum și două noi modele sportive. Anunțul a fost făcut recent de Jean-Marc Gales, CEO-ul Lotus.

Lotus speră că noile modele vor ajuta vânzările să se îndrepte către ținta de 3.000 de unități pe an.

În 2017, britanicii au vândut 1.600 de mașini la nivel global.

Via GoAuto

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru