Probleme în alianţa GM-PSA: colaborarea pe segmentul B este reevaluată

de Sebastian Toma
Joi, 24.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit Automotive News, francezii de la PSA reevaluează colaborarea cu General Motors în privinţa dezvoltării succesorilor lui 208 şi C3 cu o platformă comună alături de General Motors.

Colaborarea dintre General Motors şi PSA Peugeot-Citroen ar putea să-şi reducă anvergura, informează cei de la Automotive News. Potrivit unor zvonuri, General Motors şi PSA ar putea să renunţe la ideea construirii unui succesor comun al modelelor Corsa, 208 şi C3, decizia finală fiind încă discutată în rândul consiliilor de conducere ale celor două companii. Cei de la PSA au emis deja un comunicat de presă în care au confirmat faptul că posibilitatea dezvoltării unei platforme comune pentru modelele de segment B este discutată în cadrul consiliului de conducere. O sursă din cadrul concernului francez le-a spus celor de la Automotive News că dezvoltarea unei platforme de segment B în parteneriat cu General Motors nu ar fi eficientă din punct de vedere economic, titrează publicaţia de business.

În ciuda acestei potenţiale disensiuni în alianţă, reprezentanţii PSA Peugeot-Citroen au declarat că sunt hotărâţi în privinţa dezvoltării de crossovere şi monovolume împreună cu cei de la General Motors. Cei doi parteneri au o colaborare şi pe partea de achiziţii, cu ajutorul căreia PSA a economisit aproape 60 de milioane de euro în decursul anului curent.

Unele voci susţineau că parteneriatul dintre PSA şi General Motors ar putea fi în pericol din cauza partenerilor din China ai celor două companii, PSA Peugeot-Citroen având un parteneriat cu Dongfeng, rivalii partenerilor GM din China, SAIC Motor. În plus, francezii de la PSA au încă un joint-venture în China, Changan PSA Automobile, care tocmai a deschis a patra fabrică în China.

Urmareste Automarket
Dezvoltarea unei platforme comune cu General Motors pentru segmentul B era un element cheie al parteneriatului dintre americani şi PSA Peugeot-Citroen. La începutul parteneriatului dintre cele două companii, au fost anunţate cinci modele dezvoltate în comun, alături de o serie de motorizări care urmau să fie folosite de ambele părţi.
Între timp, anumite posibilităţi de colaborare dintre PSA şi General Motors au fost reevaluate, cei doi parteneri alegând alte soluţii în cazurile respective.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Pai daca renunta la cooperarea pe segmentul B, care reprezinta grosul vanzarilor in Europa, pe ce vor mai colabora atunci, pe monovolume, care este o clasa in scadere puternica? Cel mai bine ar fi sa recunoasca amandoi ca s-au pripit cu alianta asta, PSA sa rascumpere cele 7% din actiuni de la GM si sa-si vada fiecare de drumul lui. Oricum n-au nicio treaba unii cu altii.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru