Proiect de lege: șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă vizionează filme educative ale Poliției

de Paul Cosma
Joi, 20.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferii vor putea să scape de două puncte de penalizare în urma abaterilor din trafic doar prin simpla vizionare a unor filme educative realizate de Poliția Română, se arată într-un proiect de lege. Filmele educative vor prezenta consecințele grave ale neatenției în trafic sau ale comportamentului neadecvat la volan.

Un nou proiect de lege propune reducerea punctelor de penalizare pentru șoferii români printr-o serie de filmulețe ale Poliției cu privire la corectarea voluntară a unor acțiuni greșite la volan.

Inițiativa legislativă propune ca șoferilor să le fie anulate două puncte de penalizare ca urmare a abaterilor din trafic dacă aceștia fac dovada că au vizionat filme educative realizate de Poliția Română.

“În cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic,” se arată în proiectul de lege. Aceste filme educative vor fi vizionate în structurile și la partenerii aprobați de Poliția Română, cu dreptul șoferilor de a le fi eliberată dovada de participare la vizionare.

Totodată, inițiatorii proiectului propun ca șoferilor începători să le poată fi suspendat mai ușor permisul de conducere.

Prin urmare, pentru posesorul cu o vechime mai mică de un an, permisul va fi suspendat la acumularea a 12 puncte de penalizare, nu a 15 puncte ca în cazul celorlalți șoferi.

Via Profit.ro

 

Comentarii (7)

  • Îmi place ideea cu filmele, dar aș adăuga și un mic test la ieșire. Ce surprize ar mai apărea!
    10 0
  • Super faina initiativa, dar cum spune colegul, la iesire un mic test (dar cu privire la filmuletul vizionat ). Asta asa sa poti sa iti dai seama daca individul a si inteles ceva, sau dormea in tot timpul ala...
    5 0
  • mircea badea
    mai bine ii trimite la karturi..si daca nu scot un anumit timp le dubleaza punctele. totul sau nimic
    2 3
  • Filmuletele le vizionam unde; ca nu e clar?
    La politie, la cinema, sau la TV?

    PS: lipsa educatie duce la mai multe accidente.
    2 0
  • Si poate ar fi sugestive filmele de la TAC Australia incepand cu cel pentru amatorii de alcool:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ud-p0jds3S4
    0 0
  • De fapt cred ca un nou examen dupa primul an de condus masina nu ar strica celor mai multi dintre noi, soferii!
    1 0
  • hazard
    as viziona cu drag cateva filme cu politistele din trafic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru