Renault nu comentează posibila renunțare la parteneriatul cu Daimler: "Toate proiectele vor fi onorate până la final"

de Daniel Popescu
Marti, 23.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Renault nu au comentat informațiile despre o posibilă renunțare la parteneriatul tehnic cu Daimler, însă au menționat că toate proiectele actuale vor fi onorate până la capăt.

Publicația germană Manager Magazin a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că Daimler intenționează să renunțe la parteneriatul tehnic cu Alianța Renault-Nissan.

Sursa citată menționa că decizia a fost luată de Ola Källenius, suedezul care va prelua postul de CEO al Daimler în 22 mai de la Dieter Zetsche.

Pentru moment, oficialii Daimler nu au reacționat la informație, în timp ce un purtător de cuvânt al celor de la Renault a declarat că nu poate comenta speculațiile. Cu toate acestea, oficialul constructorului francez a menționat că toate proiectele actuale vor continua până la expirarea perioadei de valabilitate.

"Nu comentăm. Kallenius nu a preluat încă conducerea Daimler. În orice caz, toate proiectele actuale vor fi onorate până la final", a precizat purtătorul de cuvânt al francezilor pentru publicația Automotive News.

În plus, Daimler, Renault și Nissan au împărțit numeroase platforme, astfel că o serie de modele sunt produse în uzine comune.

De altfel, chiar în această săptămână, Daimler a anunțat că versiunea de producție a SUV-ului Mercedes-Benz GLB va fi produsă la uzina pe care a construit-o în parteneriat cu Alinata Renault-Nissan în localitatea mexicană Aguascalientes, ceea ce demonstrează că proiectele actuale vor fi onorate până la final.

Via Automotive News, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru