Se încinge atmosfera pentru vehiculele utilitare: BMW ar putea lansa un pick-up care să rivalizeze cu Mercedes Clasa X

de Daniel Popescu
Luni, 25.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW analizează oportunitatea de a lansa un model pick-up datorită succesului de care are parte acest segment în ultimii ani.

Cel mai dinamic segment auto al momentului este reprezentat de SUV-uri, însă modelele pick-up au crescut de asemenea vertiginos în rândul preferinţelor.

De altfel, acest lucru a determinat o avalanşă de noi pick-uri pe piaţă din partea unor constructori precum Fiat sau Peugeot - Citroen, în timp ce Renault a lansat noul Alaskan. În plus, şi constructorii premium fac primii paşi în această direcţie, după ce Mercedes a anunţat că va prezenta Clasa X, un concept pentru un viitor pick-up bazat pe Nissan Navara, iar Lexus ar putea lansa propria versiune a lui Toyota Hilux.

Urmareste Automarket
Prin urmare, anunţul celor de la BMW potrivit cărora analizează de asemenea posibilitatea lansării unui pick-up nu poate reprezenta o surpriză majoră.
"Niciodată să nu spun niciodată. Analizăm cu atenţie acest segment. Un vehicul utilitar este cu siguranţă o idee interesantă", explică Marc Werner, directorul executiv al BMW Australia.

Principala problemă este că BMW nu are niciun fel de experienţă în dezvoltarea unui vehicul utilitar. Singura încercare de acest fel a avut loc în 2011, când BMW a publicat designul unui pick-up bazat pe BMW M3 cu ocazia Zilei Păcălelilor (foto).

Un model din partea BMW, cuplat cu unul de la Mercedes, ar putea deschide calea şi către un pick-up Audi. Constructorul de la Ingolstadt are însă avantajul că poate dezvolta rapid un astfel de model pe baza lui Volkswagen Amarok.

Via Leftlane, Autocar

Comentarii (8)

  • Nu am nici o problema cu suv-urile si chiar i-mi place aspectul seriei 2 active tourer dar chiar faci pick up pentru ca o mana de avuti vor sa-si teaiasca fanteziile de cowboy. Poate o sa-l faca sub brandul Mini totusi.
    2 2
  • ...si cine sa dea o caruta de bani pe asa ceva?...ca mai apoi ce sa faca cu el?asocierea cu x classe n-are nicio relevanta...
    2 1
  • Sper că această minunată idee venită din Australia să nu fie auzită la Munchen, sau să nu fie luată în seamă. Nu în ultimul rând eu l-aș da afară pe domnul Werner, cum să spui " cu siguranță o utilitară este o idee excelentă la Bmw " ?
    8 2
  • Să nu blamăm ideea de implementare a pick-upului de către producătorii auto premiul. Sigur există studii de piață efectuate cu mult înainte de implementare deoarece trebuie analizată rata de profit. Sigur există un grup țintă de adresabilitate, oameni dispuși să plătească mai mult și pentru astfel de modele. Personal aș achiziționa viitorul X-class de la Mercedes în loc de Navara sau Alaskan chiar dacă baza tehnica este comuna, pentru simplul considerent de reglaje, finisare, motoare, valoare de revânzare si prestanță.
    5 3
  • inexorabil
    Cumplită plagă conformismul! Utilitare…BMW – mă șterg de zor la ochii minții. Dane (Grecu), nu nădăjdui că năstrușnica idee va fi ocolită de centrul de comandă – de altfel, rugăciunea are putere, și incă miraculoasă, ȋn alte direcții; ȋn automobilism categoric nu…

    Cred că producătorii ăștia s-au dilit de tot. Pe când la BMW și o linie ȋn genul Unimog de la MB? Sau, fără un Garbage Truck, pe care să-l vezi ȋn acțiune dimineața, când ești ȋn drum spre serviciu, n-ar avea farmec fostul “rechin”. De ce nu și-ar “extinde gama” și Porsche? Ȋntrebarea este: mai există un simț al măsurii ȋn lumea asta auto? Și de ce ȋi paralizează spaima pe unii văzând cum rivalii “atacă” segmente “ȋn vogă”, chiar dacă ȋși ignoră propriile tradiții? Adică de ce pe mine, BMW, să mă intereseze faptul că MB flirtează cu pick-up-ul? Să fie sănătoși și să le reușească figura, dar eu nu trebuie să uit prin ce m-am remarcat atâta vreme…Prin sedanuri de performanță, adicătelea (musai cu tracțiune spate, evident) – bunul simț zice că numai pe ele trebuie să-mi apară emblema (și pe SUV-uri, na acuma!), căci, dacă pe emblemă s-ar așterne praful de pe urma deplasării pe dealuri și câmpii, atunci chiar că aș căpăta un caracter meltenesc…

    Drace, parcă văd că BMW se va…hiluxa, adică va fi asistat tehnic de partenerii de la TMC. Păi, cum altfel, din moment ce pretinii japi sunt experimentați ȋn domeniu.

    Mă rog, acum strâmbăm din nas și vociferăm, dar nu va dura mult, deoarece, ȋn ziua infamă de astăzi, n-ai de ales decât să te “adaptezi situației”…La urma urmei, s-ar ȋndura producătorii să lase drăguțele de “oportunități” să treacă pe lângă dânșii? Doar n-or fi fraieri…Numai că nu trebuie neapărat să-ți bați joc de propria-ți identitate, acest mod sănătos și benefic de a gândi sugerându-ni-l, surprinzător, cine credeți?…NGMCO! Apropo, AM, de ce ați omis să tratați subiectul profitului record ȋnregistrat de compania din Detroit pe trimestrul al doilea al anului curent? Astfel, am fi aflat și noi că peste 90 % din această creștere s-a datorat cererii fulminante de SUV-uri și camionete de pe piața nord-americană, ceea ce probabil că ȋi determină pe cei de la MB să accelereze pregătirile (deși mă ȋndoiesc că ar putea să se impună pe o arie acaparată de triada Ford-Chevrolet-Ram…sau te pomenești că MB nu vizează SUA cu a sa clasă X?), iar pe domnul Werner l-a exaltat de-a dreptul…
    8 0
  • Din pacate e foarte greu sa ne dam seama pentru cine se fac aceste compromisuri. Pentru binele companiei sau pentru buzunarele managementului? Cred ca aici e bataia pestelui.

    Daca am inteles BMW cu tractiune pe fata, ok, chiar si BMW (sport) van, nu stiu daca o camioneta cu elicea pe capota mi se mai pare chiar usor de digerat. BMW din cate stiu nici macar n-are traditie in domeniul asta. Daca Mercedes are divizie de camioane grele, si cam tot ce coboara pana la Unimog, BMW pe ce se bazeaza?

    Probabil ca vremurile se schimba intr-un ritm mai accelerat decat ne dam seama si vechea baza de fani nu prea mai conteaza. Vin generatiile tinere pentru care o tableta sau in smart phone e mai important decat o masina. Si atunci ce facem? Ne aruncam orbeste in domenii in care suntem no-name? Nu stiu ce sa zic.

    Iar o sa-mi scol lumea in cap, dar mie si colaborarea Mercedes cu nisan mi se pare de-un prost gust colosal. Daca o pot intelege la un schimb de platforme/motoare whatever, dar sa vii tu MB si sa iei oistea de pe nisan ca sa-ti faci caruta, e trasa de par tare de tot. In fine, fiecare cu meseria lui, si merg pe mana lor ca stiu ce fac. Mai am doar o singura speranta ca se incurca cu masina de spalat pana testeaza piata si vad daca le tine figura sau nu. Sau poate intre timp dispare trend-ul SUV/camionete, si o lasa balta fara sa bage prea multi bani.

    Dar daca ii vad sa se corceasca cu japo pe termen lung sincer, o sa-mi para rau de ei. Ma rog, asa cum am spus, fiecare cu felia lui. Or sti ei mai bine cum se invart afacerile la nivelul ala.

    Revenind la BMW, camioneta, daca tot o fac, macar sa aiba aceeasi bafta ca si cu seria X. Desi, camionete de lux au incercat si Lincoln (Navigator) si Cadillac (Escalade) si nici unul n-a avut nu stiu ce succes fulminant. 'Om trai si-'om vedea.
    4 2
  • xiculescov
    Eu ma intreb cand vor scoate si o dubita de marfa BMW ? Oricum calitatea automobilelor sale poate fii comparata maxim cu o masina chinezeasca low-cost.
    1 6
  • Nu am nimic impotriva...sa produce si sosete nu ma deranjeaza atata timp cat sunt premium si de calitate. Daca coboara in zona low cost atunci e grav....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru