Tesla, amendată în Coreea de Sud cu peste 2 milioane de euro pentru "reclamă mincinoasă"

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 04.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritatea de monitorizare a practicilor antitrust din Coreea de Sud a amendat Tesla cu echivalentul a 2.07 milioane de euro pentru "reclamă mincinoasă". Cu alte cuvinte, americanii au exagerat unele detalii în materialele publicitare, inclusiv autonomia mașinilor.

Americanii de la Tesla au fost luați în colimator în Coreea de Sud.

Autoritatea de monitorizare a practicilor antitrust din această țară (Korea Fair Trade Comission) a amendat producătorul de automobile cu 2.8 miliarde de woni sud-coreeni, echivalentul a 2.07 milioane de euro, pentru "reclamă mincinoasă".

Mai exact, KFTC susține că Tesla a exagerat unele detalii, cum ar fi autonomia mașinilor, timpii de încărcare și costurile de utilizare ale unei mașini electrice comparativ cu una pe benzină, în materialele publicitare apărute de la finalul anului 2019 și până la începutul lui 2022.

De asemenea, potrivit aceleași autorități, Tesla ar fi exagerat și performanțele stațiilor de încărcare Supercharger din Coreea de Sud.

Investigația a fost demarată în februarie 2022, iar constructorul american a fost informat că trebuie să își modifice informațiile de pe site. La scurt timp, Tesla a menționat că autonomia este afectată de temperatura de afară și de stilul de condus, dar nu a spus și cu cât anume.

Potrivit celor de la KFTC, autonomia ar scădea chiar și cu 51% (atunci când afară sunt temperaturi scăzute) față de valorile publicate pe site-ul Tesla din Coreea de Sud.

via Bloomberg

Comentarii (14)

  • qed iarna nui ca vara asta se stie din mosii stramosii
    10 9
  • inexorabil
    Vai, nu se poate! Sigur visez (la propriu). N-ARE CUM, vă asigur! Axiomatic: nicicum, niciunde şi nicicând “avansaţii”, “neprihăniţii”, “infailibilii” şi “atotgrijuliii” nu s-ar preta la mârşăvii à la Bembeu. Auzi ‘mneata insinuare fără nicio jenă: cică reclamă mincinoasă. Cum vă permiteţi, dragi profesionişti occidentoşi de la AM?!

    PS. Acestea nu sunt ştiri, ci “fake news”-uri, mai precis petarde ale propagandei ruseşti. Aşadar, inclusiv KFTC este manevrată din umbră de Putin cel ubicuu (alias vinovatul de serviciu, prezent oriunde se întâmplă sau se coace ceva rău pe Glob).
    Aşadar, minunaţi zombi planetari, închideţi ochii şi, imediat ce îi veţi deschide, un asemenea articol perfid (clar, scris sub zodia lui Z) nici nu va mai figura în câmpul vostru vizual. Parol!
    9 12
  • Cea mai tâmpită chestie, așa sa ii amendeze și pe cei de la Hyundai Kia ca zic ca încarca in 18 min, când in realitate din cauza ca mașinile nu încălzesc bateriile pt încărcare cum face Tesla, încarca in mai bine de 30 de min, și la fel și cu autonomia, acele teste sunt făcut la temperatura medie dintr-un an, cu viteze normale, e normal ca in alte condiții sa ai alt range, e ca și cum ar amenda Lambo ca spune ca urus ul consuma 11L când in realiate oamenii obțin cu el in medie peste 17L
    9 11
  • Banditos
    @inexorabil si totusi care e opinia ta despre amenda, ca n-am inteles. Adica Putin controleaza media din Koreea pacalindu-i pe clienti ca cei de la Tesla au umblat cu ocaua mica?

    Si cine sunt zombii planetari? Ce treaba are articolul cu litera Z?
    3 4
  • inexorabil
    Cumplit. Nu s-a priceput că am inserat un…pamflet.
    8 7
  • Banditos
    Atunci, probabil ca ai gresit..."gazeta". Intre noi fie vorba nu suna a pamflet ci a obsesii.
    6 7
  • Tesla a greşit, da,
    Toţi mint cu privire la date, da (chinezii sunt cei mai mincinoşi !!)
    problema este mărimea amenzii ! Foarte mare, pentru că este dată cu ură de sud coreeni, care vor să îşi protejeze într-un fel producţia lor auto

    şi Germania a amendat Tesla, SUA a amendat VW, şamd
    3 6
  • Aaaaa... există un video pe youtube în care sunt probate multe maşini electrice în aceleaşi condiţii pentru a vedea range... şi ghici ce... Tesla "minţea" pe departe, cel mai puţin ;)
    5 6
  • Mike, minciuna este minciuna. Nu exista mai mare sau mai mică, ori ești corect ori minți asta pe de o parte. Pe de alta parte indiferent ca vorbim de clasice sa Electrice consumul dat de producător este calculat in condiții ideale (după cum știm toți) si cei mai importanți factori care influentează mult aceste cifre sunt: stilul de condus, condițiile de trafic, greutatea mașinii si ce se mai transporta si nu in ultimul rând tipul traseului chiar dacă vorbim de oraș de ex. Cluj are o grămada de rampe “dealuri”. Dacă cineva vrea consum redus cu tot respectul sa-si ia o masina de pana in 1.200 kg si sub 20.000 de euro. Mi se pare un non sens sa discutam de consum la masini de peste 2 tone si care costa peste 60.000 de euro…
    PS… doar pentru ca tu apreciezi Tesla, nu înseamnă ca trebuie le “sari” in apărare sau sa te identifici cu situația… din punctul meu de vedere este o banalitate si dacă așa se pune problema toți producătorii ar trebui amendați.
    8 5
  • @inexorabil
    ia du-te mataluta pe la polul nord si sud..si daca nu te ineci mai vorbim dupa..
    6 4
  • Deleagu
    Inexorabile, fara sa fiu ironic in niciun fel, chiar pari a om care nu isi ia medicatia. Este socant ce aberatii poti debita, iar aluziile Biblice, in domeniul auto, sunt "bomboana de pe coliva"...
    7 3
  • Da are probleme biblice
    2 4
  • @09:31... pai o fi făcut la comanda Tesla
    2 0
  • Seriff
    Mike mi se pare ca are probleme grave, apara Tesla la orice articol, ce te deranjeaza? Ca masinile electrice sunt prezentate ca mari minciuni, ca au autonomii penibile de 200 km si ca se incarca in 7 ore? Sau ce?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru