Toată lumea vrea în Formula E: Mercedes se va retrage din DTM pentru a concura în competiția cu monoposturi electrice

de Daniel Popescu
Marti, 25.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes se va retrage din Campionatul German de Turisme (DTM) la sfârșitul sezonului 2018 pentru a concura cu propria echipă în competiția de monoposturi electrice Formula E.

Sporturile cu motor traversează o amplă perioadă de schimbări influențate de accentul major pe care constructorii îl pun pe competițiile electrice. Astfel, producătorii auto încep să renunțe la competiții tradiționale, iar cel mai nou exemplu este oferit acum de Mercedes.

Constructorul din Stuttgart va părăsi Campionatul German de Turisme (DTM) la sfârșitul sezonul 2018, deși concurează anual în această competiție încă din anul 2000.

"Anii noștri în DTM vor reprezenta un capitol major în istoria sporturilor cu motor pentru Mercedes. Chiar dacă plecarea este dificilă pentru noi, vom face tot ce putem în acest an și în sezonul următor pentru a câștiga cât mai multe titluri posibile. Le datorăm asta fanilor și nouă înșine", explică Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

În urma acestei decizii, singurii constructori care vor rămâne în DTM sunt Audi și BMW. Mercedes își va reîntâlni însă rivalii tradiționali în Formula E, întrucât a confirmat că va participa cu propria echipă în competiția de monoposturi electrice începând din sezonul 2019-2020. Tot în această lună, Audi a anunțat achiziționarea echipei Abt, în timp ce BMW a confirmat că va deveni furnizor de motoare pentru Andretti.

Anterior, germanii intenționau însă să participe în competiția electrice cu un an mai devreme, amânarea fiind justificată prin necesitatea de a înțelege mai bine Formula E.

În același timp, oficialii Mercedes au confirmat indirect că vor rămâne în continuare în Formula 1.

"Vrem să fim punctul de referință în segmentul premium și să explorăm noi proiecte, iar combinația dintre Formula 1 și Formula E oferă asta. Formula E oferă un format nou și promovează tehnologii viitoare. Electrificarea se întâmplă pe mașinile de serie, iar Formula E oferă o platformă interesantă pentru a aduce această tehnologiei unei audiențe noi", a adăugat Wolff.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru