Vânzările lui Audi Q3, aşteptate să explodeze după lansarea faceliftului

de Bogdan Mirică
Luni, 08.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q3 a fost unul dintre modelele Audi cu cea mai importantă creştere în ultimii doi ani. Trendul se va menţine începând cu anul viitor, când debutul faceliftului suferit de Q3 va impulsiona şi mai mult vânzările.

Audi se bucură de un succes deosebit cu actualul Q3 şi mizează pe rezultate şi mai bune odată cu lansarea faceliftului, despre care v-am vorbit şi noi într-un material separat şi în cadrul unui test dedicat.

Audi Q3 facelift: imagini şi detalii cu noul SUV din Ingolstadt

AM TESTAT: Audi RS Q3 facelift

Potrivit statisticilor publicate de Audi, Q3 a reuşit să adune 145.000 de comenzi pentru Q3 pe parcursul lui 2013, ceea ce a însemnat o creştere cu 60% a comenzilor, comparativ cu 2012. Şi anul acesta lucrurile au continuat pe un trend ascendent, deşi mulţi se aşteptau ca faceliftul să scadă interesul publicului.

Nu s-a întâmplat aşa, întrucât vânzările au crescut cu 30% în primele 10 luni ale lui 2014, comparativ cu 2013. Analiştii consideră că trendul va continua şi în 2015. Potrivit acestora, vânzările lui Q3 vor creşte şi anul viitor cu 40.000 de unităţi.

Dacă previziunile se adeveresc, vânzările lui Q3 le vor depăşi pe cele anuale ale lui BMW X1.

Modelul bavarez este aşteptat să piardă 20.000 de comenzi anul viitor, din cauza ciclului de viaţă îmbătrânit. În plus, toţi clienţii aşteaptă o nouă generaţie.

Audi Q3 ar putea profita de pe urma acestei îmbătrâniri şi de pe urma gamei de motorizări mai vechi. Noul Q3 facelift adoptă motoare Euro 6, mai economice cu până la 17%.

Comentarii (2)

  • Luati uratenia asta din fata mea ! (nu stiu daca mi-am ales cuvantul potrivit), dar comparati putin cu designul lui Q7 sau Q5, ca sa nu zic de concurenta !
    10 12
  • Cristian
    E posibil ca vanzarile sa explodeze, dar cu siguranta nu din cauza faceliftului care este extrem de discret, pot spune aproape inexistent, mai ales in partea din spate!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru