VIDEO: Noul Volvo XC90, supus la un crash test inedit: cu 80 km/h în şanţ

de Sebastian Toma
Vineri, 05.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a supus noua generaţie a lui XC90 la un crash test inedit, inspirat de un montagne rousse de la parcul de distracţii. Acesta implică propulsarea maşinii cu 80 km/h într-un şanţ amenajat special la sediul companiei.

Volvo a dezvoltat un nou test de siguranţă pe care îl realizează din proprie iniţiativă în cadrul unei facilităţi speciale de la sediul său din Suedia. Testul se numeşte ”run-off road test” şi implică propulsarea unei maşini cu 80 km/h într-un şanţ. Ideea i-a venit lui Anders Axelson, expertul în siguranţă al Volvo Cars, care a vizitat un parc de distracţii Lego Land împreună cu familia sa şi a văzut un montagne rousse numit ”Robocoaster”. Felul în care acea facilitate a parcului de distracţii arunca pasagerii în toate direcţiile şi îi supunea la forţe G din mai multe direcţii l-a inspirat pe Axelson să inventeze un nou test de siguranţă, derulat în exclusivitate de marca suedeză şi din propria iniţiativă a acestora. În mod ironic, Anders Axelson nu a încercat niciodată montagne rousse-ul care l-a inspirat să creeze noul test de siguranţă al Volvo Cars.

Echipa Volvo dedicată siguranţei lucrează încă din 2006 la dezvoltarea de tehnologii care să protejeze ocupanţii maşinilor create de ei în trei scenarii complexe şi, totodată comune în caz de accident.

Vorbim despre trei situaţii comune care au loc la părăsirea involuntară a suprafeţei de rulare, pe care Volvo le-a pus la un loc în testul ”run-off road”. Prima probă este ”şanţul”, când maşina părăseşte la un unghi suprafaţa de rulare şi roţile se desprind treptat de macadam, simulând ieşirea de pe şosea la un viraj pe care şoferul l-a ratat. A doua fază este ”în aer”, când maşina se desprinde cu totul de sol şi când ocupanţii sunt supuşi la forţe G negative, iar faza a treia este ”teren accidentat”, când vehiculul aterizează în urma micii escapade neintenţionate şi se loveşte de sol într-o manieră necontrolată.

Noul Volvo XC90: toate informaţiile şi galerie foto completă

Aşa arată o simulare pe computer a fazei unu a testului ”run-off road” dezvoltat de Volvo.

Volvo: "Noul XC90 va beneficia de cel mai avansat pachet de sisteme de siguranţă de pe piaţă"

Urmareste Automarket

Specialiştii de la Volvo au derulat zeci de asemenea teste şi simulări în ultimii ani pentru a înţelege ce se întâmplă cu pasageri în timpul celor trei faze menţionate mai sus şi care sunt mecanismele care pot evita rănirea ocupanţilor.

Mecanismul de testare a fost dezvoltat împreună cu specialiştii în robotică industrială de la ABB, iar toate modelele Volvo construite pe noua arhitectură modulară SPA au fost dezvoltate folosind informaţiile culese în urma testelor ”run-off road”.

În clipul de mai jos putem observa cum se descurcă un Volvo XC90 în cadrul acestui crash test inedit.

Via Volvo

Comentarii (13)

  • 1. Iinstaleaza-i lui Anders Axelson un Volvo pe un montagne rousse si va fi cel mai fericit om.
    2. un cap de pod "romanesc" ar fi mai potrivit. "Sa vede" si ochii nostri cum se infinge masina in betonu' ala si cum se comporta
    3. tot respectul pentru Volvo
    38 7
  • Alte teste prospuse:

    4. cu aceeasi viteza de 80km/h, pe comunalul Topolog-2 Cantoane 222B pentu a testa numarul de roti agatate de osie la start si la destinatie.
    5. lovirea unui tren in miscare, tracand prin bariera.Evident, la aceeai viteza ! Sunt destui amatori la noi care inca nu stiu rezultatul !
    6. Acelasi respect pentru Volvo !
    28 5
  • cineva
    " propulsarea maşinii cu 80 km/h într-un şanţ amenajat special la sediul companiei". Cat de tare suna asta...
    Avem nevoie de un sant, sa testam masina.
    Nu se poate sefu, nu suntem in Romania! Dar lasa ca facem unul la sediu!
    24 1
  • mie mi se pare interesant ca se deschide airbag-ul acela in momentul in care masina iese din sant... ma gandesc ca totusi ar fi bine sa mai vada si soferul ceva dupa ce aterizeaza :)
    5 17
  • johnny_Zwee
    @tud, ce sa vada soferul dupa... moartea? Este de apreciat ca fac tot felul de teste pentru siguranta pasagerilor, ei mereu fac cele mai sigure masini.
    5 1
  • @tud: vede, cum sa nu : dauna !
    10 1
  • Tes? Care test?
    A raschetat putin masina pe dedesubt, in rest nu-i mare branza.
    Pamantul e moale, nu se compara cu trecerea peste o rigola adanca de beton. Daca Volvo intentiona sa ma impresioneze, n-a reusit.
    8 4
  • aftermath
    Marketing ieftin !

    De ce nu arata daunele structurale aparute la autovehicul si fortele la care sunt supuse manechinele ?
    5 5
  • In ce moment avea 80/h? La mijlocul halei?La iesire? La iesirea din sant?
    4 9
  • inexorabil
    Am mai scris eu pe AM ca, in realitate si din nefericire, exista cel mai vulnerabil punct, comun TUTUROR masinilor, surprinzator de simplu de descoperit (atunci eu chiar m-am dispretuit pe mine insumi, fiindca a trebuit sa ma reveleze altcineva decat propria-mi persoana) si cu atat mai terifiant sa stii ca nu poti preveni fatalitatea in eventualitatea deloc exclusa teoretic de a te nimeri (evident, fara voia ta) in conjunctura respectiva...Dar vorba lunga, saracia omului---de asa ceva ma ingrozisem: www.youtube.com/watch?v=4dHo8blskI8

    In concluzie, in cazul sugerat aici, nici daca s-ar alia campioanele incoronate istoric ale sigurantei (in speta: Volvo, Saab, Mercedes si GM), nu cred ca acestea ar putea gasi o solutie care sa garanteze ca ai scapa viu (cu atat mai putin in regim de viteza excesiva) dintr-un asemenea...tocator de carne improvizat de soarta. Singura satisfactie pe care o poti simti inaintea impactului iminent si nimicitor (mai ales daca ai constientiza ca, in ultima instanta, nici franele nu te mai pot ajuta) este sa-ti fi redactat testamentul in timp util si pe temei legal, daca ai avea niscaiva ciurucuri de lasat muritorilor tai scumpi. Macar ca ai pieri instantaneu, evitand cumplita durere (din fericire, efemera ca fumul si cert ne-memorabila in vesnicie) sau supravietuirea in agonie de nedescris sau putin mai "dulce", adica guvernata de sechele pe viata, imposibil de inlaturat.

    Glorie eterna lui IIHS si...fereasca-ne Cel de Sus!
    3 10
  • redalert
    Au dreptate antevorbitorii de ce n-au testat un cap de pod. Ce relevanţă are un şanţ domol (oare ce înclinaţie are la taluz este cumva unghiul caroseriei Volvo sau este şanţ antitanc?, cât de adânc este şanţul- ?, care este gradul de compactare a pământului ?, are şi ceva iarbă care să îmbunătăţească coeficientul de alunecare?) . La ce tanc este XC 90 un şanţ ar trebui trecut fără probleme.
    3 4
  • razvanis
    N-ati inteles nimic, aici nu s-a testat rezistenta masinii ci cum protejeaza ea ocupantii. Nu te ajuta cu nimic faptul ca ramane masina intacta si coloana ta vertebrala este tandari. Sunt solicitari verticale foarte periculoase pentru pasageri pentru ca masinile in general nu au proiectate structuri deformabile pe directia asta care pot amortiza g-urile.
    8 5
  • Ok... sa intelegem cum functioneaza sistemul si care-i noutatea: Volvo a dezvoltat un algoritm NOU care in momentul cand iesi de pe sosea iti actioneaza centura. Aceasta te trage usor, sau mai rapid (in functie de severitatea evenimentului) inspre scaun, ca sa nu-ti dai cu "inteligenta" de geam, sau alte parti ale interiorului.
    Airbagurile s-au declansat pt ca s-a detectat un accident (deceleratie mare) frontal, deoarece masina loveste cu partea inferioara a barii baza santului, cand iese din el. Poate niste poze aditionale dupa crash ar fi ajutat sa se inteleaga mai bine ce s-a intamplat acolo...
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru