Viitorul lui Renault Scenic este incert: francezii analizează dacă să continue dezvoltarea monovolumului

de Daniel Popescu
Joi, 04.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault analizează în prezent dacă merită sau nu să continue dezvoltarea lui Scenic și Grand Scenic cu o nouă generație, în contextul în care vânzările monovolumelor sunt în scădere.

Renault a dezvăluit noile generații Scenic și Grand Scenic în 2016, iar constructorul anticipează vânzări în creștere în acest an după o stabilizare la circa 100.000 de unități anual.

Cu toate acestea, segmentul monovolumelor este în scădere constantă în Europa, motiv pentru care oficialii mărcii din Hexagon au admis că analizează dacă Scenic va primi o nouă generație undeva în 2022 sau 2023.

"Pentru următoarea generație există o întrebare: rămânem doar cu SUV-uri sau continuăm și cu monovolumele? Este interesant să avem o ofertă care nu include doar SUV-uri în gamă. În prezent suntem mulțumiți de ceea ce facem cu Scenic, dar segmentul se schimbă de la un an la altul", a declarat Thierry Bollore, Chief Operating Officer în cadrul Grupului Renault.

Un alt argument în favoarea păstrării monovolumului în gamă este oferit de Jean-Christophe Kugler, șeful Renault Europa, care afirmă că producătorul francez este cel care a lansat primul model din acest segment.

"Nivelul de loialitate al clienților Scenic este foarte ridicat.

Am lucrat mult la design, întrucât unul dintre motivele pentru care oamenii refuză monovolumele este designul. Renault a creat piața monovolumelor, așa că ne ajuta să avem acest statut", a precizat el.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • modelului astuia ii lipseste un interior pe masura exteriorului. In rest, dupa mine, e masina perfecta pentru o familie (3-4 membri) fara fite.
    12 3
  • SIMPLE MINDS
    Se alinta si Renault cu o eventuala *dezertare* din segmentul pe care *l-au achizitionat*:-)) la mijlocul anilor 80 si chiar acaparat odata cu aparitia celei de a doua declinari , succesul de la sfarsitul anilor 90 a primei generatii a monovolumul Scenic fiind notorie.
    Ca intre timp vanzarile lor au mai *obosit* pe acest segment o fi si culpa celor mai premium dintre concurenti care fugeau ca dracu' de tamaie de acest segment in urma cu 10-15 ani iar in prezent au chiar mai multe variante de caroserie(ampatamente) pe acesta abordare estetica.Categoric ,se alinta doar.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru