Viitorul Toyota Prius, anticipat deja de o serie de imagini neoficiale

de Bogdan Mirică
Miercuri, 08.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Toyota Prius este anticipată deja de o serie de imagini dezvăluite pe internet. Modelul japonez va fi mai ușor și va avea un consum extrem de redus.

Toyota pregătește o nouă generație a modelului Prius. Pionierul segmentului hibrid se află în curs de dezvoltare, însă publicația Autonet din Taiwan a reușit să facă rost de o serie de imagini a modelului japonez. Dacă fotografiile se confirmă, noul Prius va suferi modificări importante la capitolul design, însă nu va abandona formele care l-au consacrat.

Mașina va fi disponibilă în două versiuni: hibrid și hibrid alimentat la priză. Ambele vor crește în dimensiuni dar vor fi construite cu materiale ușoare pentru a beneficia de o masă redusă. Primele informații anunță doar 1280 de kilograme pentru versiunea hibridă și 1350 de kilograme pentru cea alimentată la priză.

Noul Prius va folosi în continuare un motor pe benzină de 1.8 litri capabil să dezvolte 105 cai putere, asistat de o unitate electrică de 90 de cai. Puterea combinată a ansamblului hibrid va ajunge la 150 de cai putere și va fi asistată de o transmisie CVT. Resursele de energie vor fi stocate într-o baterie nouă, litiu-ion, capabilă să ofere o rulare pur electrică de 50 de kilometri.

În aceste condiții, consumul meidu va fi de numai 1.5 litri/100 de kilometri.

Noul Toyota Prius este așteptat pe piață în a a doua jumătate a anului viitor, nu înainte de a fi prezentat în cadrul unui salon din Țara Soarelui Răsare.

Comentarii (22)

  • Are sanse reale sa depaseasca Fiat Multipla in topul celor mai urate masini.
    36 11
  • Arata bine pentru o Toyota. Dar tot mai bun e Golf.
    10 25
  • nu are cum... se vede ca se chinuie toyota, fiatul e natural... e asa de urat incat iti place, ceva de genul depasirea infinitului :)
    23 11
  • someone
    @EC, poate ai dreptate 9 avand in vedere ca gusturile nu se discuta ) , dar la eficienta o bate pe Multipla de departe
    9 13
  • Poza 3, varianta albastră, vă rog. Și fără să păstreze același spate.
    4 1
  • Dumitru
    Gusturile nu se discuta, e adevarat..
    Pana la urma si Ssangyong Rodius a avut cumparatorii ei..

    Dar, cerule! Cat poate sa fie de urâta!!!!
    14 5
  • Nu am nimic cu masinile Toyota, dar zici ca departamentul lor de design a angajat numai creatori de animeuri. Inca astea ce le vand in Europa arata mai binisor unele dintre ele, dar unele au probleme grave. Mai ales alea din America, care arata ca niste aspiratoare urate. Prius asta nou arata execrabil, la fel ca toate generatiile de altfel.
    15 3
  • Ivanoff
    Stai si ma intreb oare, cum Redactia acestui site lasa comentariile acestea impertinente postate de catre oameni infailiti gen : Dan_grc, mowgli, Dumitru, Lache, zarnesteanu, EC, si care or mai fi ei , care nu au nici macar un dram de cultura automobilistica . Problema grava e ca ei au ata in loc de creier, iar daca le-o tai le cad urechile. Prius desi urat ( in mintea ingustilor ), ascunde un intreg tren de propulsie hibrid cel mai avansat din lume la ora actuala. Sistemul acesta Hybrid Synergy Drive de la Toyota care lucreaza in sinergie a fost premiat si repremiat de catre departamnetul american de cercetare a propulsiilor Fel Cell. ( asta pt cunoscatori ).

    @samule93, ai inceput sa o iei si cu haisa pe calea degradatilor, care isi inventeaza propriile lor cenceptii pt a se da destepti. Daca pt tine modelele Toyota din America gen : Sequoia, Tundra 5.7 v8 G-Force, 4Runner, Cammry, Avalon , Royal Crown Victoria, ti se par niste aspiratoare, ai grave probleme baiatu.
    7 16
  • uliulik13
    Unde esti tu ivanoff sa ne explici noua cate ceva de aratarea asta.....
    12 4
  • Ivanovici draga, hai sa fim realisti. Tu mi-ai dat exemplele Sequoia, Tundra, 4Runner, Camry si Avalon, din care numai Camry pot spune ca arata discutabil. Restul sunt okay, desi cam invechite ca design. Ai uitat sa mentionezi de facelift-ul la Prius V, care are gura de aspirator in fata in mod indiscutabil, de noua si mirobolanta Mirai, care este aproape universal recunoscuta ca una dintre cele mai inestetice masini facute vreodata, de Yaris facelift, care are din nou o grila de aspirator disproportionata si inestetica, de Venza care se dorea ceva crossover coupe dar e la fel de urata ca BMW X6 (si oricare alt crossover coupe) si Sienna care-i minivan deci se intelege ca nu-i foarte estetica. Design-ul asta ciudat cu gura aia frontala disproportionat de mare, merge la Lexus ceva mai bine. Nu ma intelege gresit, Toyota a facut si inca face si masini frumoase. Dar noua tema de design implementata in ultimii ani a aparut in urma plangerilor publicului ca masinile lor erau prea plictisitoare, iar acum sunt prea polarizante si arata ca niste personaje anime. Japonezii pot face masini superbe, daca ne uitam la Mazda, sau la modele mai vechi de la diverse marci, dar in prezent Toyota face masini in general urate, iar alea care arata mai bine sunt fie modele mai vechi, fie pentru Europa.
    7 3
  • @Ivanoff alias @sam
    Iar iti raspunzi singur mai mafia ?
    1 5
  • Hahah, te asigur ca nu-s mafia. Poate ca avem amandoi opinii ofensatoare uneori, el fiind troll de meserie iar eu doar un amator, dar nu suntem aceiasi persoana.
    7 2
  • Sa-mi bag picioarele!!! Azi am aflat si eu ca prefer Golful ! Si mi-am dat seama ca priusul arata fain pentru o toiota! Ce tare sunt! Asa-i mafiotule? Iar postezi cu numele altora?
    11 2
  • Bai baieti, pai cum vi se pare voua masina asta urata? Mie, dupa o zi de munca, o masa zdravana si o berica de la frigider, mi se pare ca aduce putin cu Lamborghini Aventador SuperVeloce cabrio. Chiar si la culoare. Acuma dac-oi mai bea inc-o berica, maine dimineata sper sa nu ma trezesc din cosmar cu certificatu' de-nmatriculare in buzunar.
    6 4
  • @zarne, ori esti beat, ori nu mai accepti realitatea . Te asigur ca eu sunt mesterel la service, daca ma scutur de doua ori pe salopeta te pot inhiba cu stiinta mea din spatele muncii de mecanic. Din cand in cand mai dau si cu mopul prin sarvice ca poate mai imi dau baietii un ciubuc sa-l sug , dar fara sa-l ud, stii vb aceaa
    1 6
  • Haideti ca nu arata asa rau, dupa mine uratul absolut este reprezentat de Mirai, bine ca nu e de la Toyota.
    13 1
  • Foarte interesant ce faceti, voi cei de la @automarket. Ultimul comentariu al lui @zarnesteanu era mai lung.A fost ciopartit sau scurtat deoarece a amintit de mine si de @mowgli in comentariu.Nu a fost nimic deplasat,dar cineva a decis ca trebuie scurtat.Nici nu ma mai mira nimica.

    "Stai si ma intreb oare, cum Redactia acestui site lasa comentariile acestea impertinente postate de catre oameni infailiti gen : Dan_grc, mowgli, Dumitru, Lache, zarnesteanu, EC, si care or mai fi ei , care nu au nici macar un dram de cultura automobilistica . Problema grava e ca ei au ata in loc de creier, iar daca le-o tai le cad urechile. Prius desi urat ....."
    Paragraful de mai sus este opera celui care are cea mai mare culturistica auto.Se numeste @mafia sau @ivanoff. Comentariul lui nu a fost scurtat.
    Buna treaba @automarket. Tineti-o tot asa!!!!
    7 2
  • dan_grc, sper ca dezinformezi intentionat, Mirai ESTE de la toyota
    2 11
  • Ivanoff
    @zdrentareanu, hai sa te chis in gura de golan. Te-ai lasat de vodka in detrimetul berii sa pricep ? E clar....de la hamei ti se trage atacul epileptic cu spume la gura.

    @dan grecu, iti suna bine 150 de cai putere ? Propulsia asta va fi pusa si pe Seria 3, baga la cap.
    4 11
  • AndreiRN
    O masina excelenta, practica, la pret bun si chiar atractiva as spune ca doar zilnic o vad pe strazi destul de frecvent.
    Daca ar face pick-up as fi si eu interesat.
    3 9
  • @tzarnesteanu
    ba-ti' mai aduci aminte cand ziceai, ba, ca tu ti-ai cumparat SLK, al II-lea din posesie??? la a cata bere rece din frigider erai de te imaginai proprietar de SLK? acum ce masina conduci, da repede?(fara sa tragi cu ochiul la revista auto, sper ca macar e auto,
    nu playboy)
    Lamborghini Aventador SuperVeloce...serios? l-ai descoperit cand te bagai in seama cu M1 ala?
    2 5
  • Ionescu
    Ionescu, psiholog (renumit)
    raman la parerea ca Zarnesteanu si Lache dupa cum se poate observa, sunt frati dupa aceeasi mama, tatal diferit, fireste,
    nici mama lor nu-i sigura cand si cu cine
    Baieti, daca va cautati tatal...fiecare in parte, e posbil sa-l gasiti aici, intrucat aschia, dupa cum se spune, nu sare departe de trunchi!
    Bafta si succesuri!
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru