Volkswagen Golf a fost detronat după 7 ani: Ford Fiesta a devenit cea mai vândută mașină în Europa

de Daniel Popescu
Sambata, 29.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Fiesta este modelul cu cele mai bune vânzări în Europa în luna martie, reușind astfel să detroneze Volkswagen Golf, care a dominat clasamentul în ultimii 7 ani. Diferența dintre cele două modele a fost de numai 468 de unități.

Volkswagen Golf este de peste 7 ani cea mai populară mașină de pe Bătrânul Continent. În fiecare lună, compacta germană a reușit să ocupe prima poziție în clasamentul vânzărilor europene, însă în ultima perioadă Ford Fiesta a început să se apropie amenințător.

Luna martie a adus și o rocadă spectaculoasă, întrucât Fiesta a devenit cel mai bine vândut model european. Diferența dintre cei doi protagoniști este însă mai degrabă infimă, de numai 468 de unități, întrucât Fiesta s-a comercializat în 47.263 de unități, iar Golf în 46.795 unități.

Urmareste Automarket
Datele au fost compilate de compania de analiză auto Jato Dynamics, care are și câteva explicații concrete pentru aceasta rocadă. "Unul dintre motive este că Golf întâmpină o scădere naturală de vânzări din cauza stocurilor limitate ale facelift-ului.
În plus, promoțiile Ford au fost mai agresive comparativ cu cele oferite de Volkswagen"
, afirmă Felipe Munoz, analistul global al Jato.

Pe de altă parte, segmentul modelelor subcompacte, din care face parte și Fiesta, se bucură de un succes mai mare la public decât cel compact al Golfului, iar clienții nu mai sunt atât de mult atrași de motorizările diesel ale compactelor, în timp ce cererea pentru acest tip de propulsie a rămas constantă în rândul modelor subcompacte.

Totuși, analiștii Jato admit că Golf are șanse mari să revină pe prima poziție în următoarele luni. "Această schimbare de poziție poate fi temporară, întrucât ne așteptam ca Golf 7 facelift să revigoreze vânzările după ce devine disponibil într-o proporție mai mare pe piață", a adăugat Munoz.

Via Just Auto

Comentarii (6)

  • @automarket

    Este disponibil pt vanzare noul model Fiesta?
    3 1
  • cica Elon Musk si-a teaser-uit viitorul camion ieri
    1 12
  • @lorinczi.thomas
    "teaser-uit" ?!?!
    Traducerea in limba romana, te rog......
    10 1
  • hazard
    e bine ca putem macar sa zoomuim poza ;)
    4 0
  • @Automarket. Vedeti ca e o problema cu bara de sus cu raspunsuri. Nu mai poate fi accesata !
    0 0
  • Sara Jay
    Diferenta este de aproape 500 unitati.....Competitia este din ce in ce mai acerba....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru