OFICIAL: Michelin va furniza pneuri în WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Michelin a a anunţat că a primit aprobarea FIA pentru a furniza pneuri în Campionatul Mondial de Raliuri în 2011. Acestea vor fi utilizate de Citroen, Ford şi Mini.

Michelin a depus la sfârşitul lunii trecute o cerere oficială pentru furnizarea pneurilor în Campionatul Mondial de Raliuri, iar Federaţia Internaţională de Automobilism şi-a dat în cele din urmă acordul oficial pentru această ofertă.

Informaţia a fost confirmată de producătorul francez, care susţine că va transfera tehnologia din WRC către maşinile de stradă.

"FIA a acceptat aplicaţia Michelin pentru a furniza pneuri în WRC începând din 2011. Aplicaţia Michelin a fost efectuată după decizia FIA de a deschide campionatul pentru mai mulţi producători de pneuri. Cursele oferă echipelor Michelin posibilitatea de a valida inovaţiile tehnologice în cele mai extreme condiţii."

"Aceste inovaţii vor fi transferate pneurilor de stradă pentru a ajuta performanta şi pentru a micşora impactul asupra mediului. De aceea, Michelin sprijină decizia FIA de a integra o viziune mai responsabilă pentru raliuri prin reducerea numărului de pneuri folosite în competiţie începând din 2012", se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Întrucât Pirelli s-a retras din WRC ca urmare a deciziei FIA de a permite existenţa mai multor producători în competiţie, se anticipează că pneurile Michelin vor fi utilizate de toţi constructorii prezenţi în competiţie: Citroen, Ford şi Mini. Exista informaţii potrivit cărora şi o companie din China a aplicat pentru furnizarea pneurilor, însă în acest moment nu se cunosc detalii despre decizia pe care a luat-o FIA în acest caz.

Via | Michelin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru