Raliul Franţei, PS 1-4/20: Start lansat pentru Loeb

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.10.2010
Sebastien Loeb a câştigat primele patru probe speciale din Raliul Franţei şi s-a instalat confortabil pe prima poziţie a clasamentului.

Raliul Franţei a debutat vineri în Alsacia cu primele patru probe speciale, care au avut loc pe trasee ude în urma ploilor căzute pe parcursul nopţii în regiune.

Chiar dacă condiţiile au fost departe de cele ideale, Sebastien Loeb şi-a demonstrat din plin abilităţile de pilotaj pe asfalt şi a câştigat toate cele patru probe speciale ale zilei. Pilotul echipei Citroen WRC are deja un avans de aproape 15 secunde în faţa rivalilor săi şi dă astfel primele semnale că poate cuceri al şaptelea titlu mondial chiar în această etapă.

Francezul este urmat în clasament de conaţionalul său Sebastien Ogier, care a revenit în acest weekend la Citroen Junior, în timp ce Petter Solberg ocupa poziţia a treia la aproape 20 de secunde în urma lui Loeb. Dani Sordo completează cvartetul Citroen, în timp ce primele exemplare de Ford Focus RS WRC apar abia pe locurile 5 şi 6 şi sunt pilotate de Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen, cei doi piloţi ai echipei de uzina Ford.

Între timp, experienta acumulată pe asfalt în Formula 1 îl ajuta pe Kimi Raikkonen să aibă o prestaţie bună în Franţa, pilotul echipei Citroen Junior ocupând locul 7 în faţa unor piloţi precum Federico Villagra, Matthew Wilson sau Ken Block.

Iată clasamentul complet în Raliul Franţei după primele 4 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 38:43.6
 2  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 14.7
 3  Petter Solberg
 pilot privat
 19.3
 4  Dani Sordo
 Citroen WRC  23.3
 5  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 28.3
 6  Mikko Hirvonen
 BP Ford  1:06.0
 7  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  1:59.9
 8  F.
Turan
 clasa S2000
 2:56.8
 9  Federico Villagra
 Munchi's  3:08.4
 10  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 3:22.5

Următoarele 4 probe speciale vor avea loc în această după-amiază pe acelaşi traseu ca şi primele 4. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru