Avancronica Marelui Premiu al Austriei: Rosberg mizează pe un hattrick pe circuitul care favorizează Mercedes

de Daniel Popescu
Joi, 30.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg speră să rămână singurul pilot care câştigă în Austria după revenirea Formulei 1 pe Red Bull Ring în 2014, însă va avea un adeversar de temut în Lewis Hamilton.

Austria a revenit în calendarul Formulei 1 în 2014 după ce circuitul Red Bull Ring deţinut de producătorul de băuturi energizante cu acelaşi nume a fost modernizat radical.

Configuraţia circuitului este una care favorizează puterea motoarelor, element demonstrat şi de faptul că, în cele două curse care au avut loc de la revenirea în calendar, podiumul a fost ocupat doar de monoposturi cu motorizare Mercedes.

Victoria i-a revenit de fiecare dată lui Nico Rosberg, cel care speră acum să completeze hattrick-ul, mai ales că are ascendentul moral al succesului obţinut la Baku. "Aştept cu nerăbdare să văd ce pot face la Spielberg. Este special să ai două victorii în două curse pe orice circuit, aşa că ar fi grozav dacă aş putea ajunge la trei", explică germanul.

Urmareste Automarket
Principalul său rival va fi coechipierul său Lewis Hamilton, care are nevoie de o victorie pentru a reduce diferenţa de 24 de puncte care îl separă de german, iar o poziţionare pe primele locuri ale grilei va fi esenţială în acest sens.
"Este dificil să depăşeşti, dar există locuri unde poţi încerca ceva diferit, aşa că este o provocare bună. Totuşi, ai un mare avantaj să pleci din frunte, aşa că trebuie să revin la formă bună din calificări", afirmă britanicul.

Ce şanse au celelalte echipe la victorie? Christian Horner, şeful celor de la Red Bull, a găsit o soluţie inedită, care evident nu poate fi pusă în practică. "Poate va exista o şicană pe linia dreaptă în acest an", afirmă amuzat britanicul, cu referire la viteza de top atinsă de piloţii care concurează cu motoare Mercedes.

Departe de circuit, a început deja sezonul estival al transferurilor. Cel mai dorit loc este postul de coechipier al lui Sebastian Vettel, în contextul în care contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari expiră la sfârşitul acestui an. Ferrari a anunţat deja că aşteaptă performanţe mai bune din partea finlandezului, în timp ce Daniel Ricciardo este convins că se află deja pe listă scurtă a Scuderiei. 

Între timp, Toro Rosso a confirmat înaintea Marelui Premiu al Austriei prelungirea contractului lui Carlos Sainz Jr. pentru sezonul 2017.

Marele Premiu al Austriei la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 1 iulie 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 1 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 2 iulie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 2 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 3 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (24)

  • serban
    Chiar nu văd rostul de a mai vorbi despre circuite care-i favorizează, sau nu, pe Mercedes.
    10 2
  • @serban, vezi ca si asa articolul curent a fost mai scurt ca precedentele
    7 1
  • serban
    Are dreptate Horner, mai bine ar trebui puse șicane, la fiecare 100 m, pe toate circuitele.
    8 0
  • Yes!!!!!! Yes!!!!!!!!! Yesss!!!!!!!!

    AMS F1 News ‏@ams_formula1 13m13 minutes ago
    Grid penalty for Vettel because of gearbox change: http://bit.ly/29b83X5 #f1
    5 24
  • Cine a spus ca Mircea si-a taiat venele?
    16 0
  • Si Hamilton a primit un nou motor..De acum inainte daca schimba va fi penalizat..
    6 0
  • Ma hranesc cu insuccesele Ferrari pana cand Honda face odata motorul acela :D
    9 19
  • @ Mircea :))) Esti un vampir:)))
    3 1
  • Eu sunt foarte dezamagit de transmisiile Dolce Sport. Uita sa mai transmit calificarile. Numai fotbal pe toate posturile lor. Le-am dat si email uri si degeaba. Nesimtire curata. Scrie in grila de programe ca transmit Formula 1 calificari si nimic. Rusine din partea lor.
    7 0
  • @Mircea, gandirea ta este la fel cu cea a celor de la Mclaren: Infecta. Honda nu o sa termine motorul pentru ca se distreaza ca Vettel a fost penalizat si sunt mahmuri, iar la sfarsitul weekend-ului cand Vettel e pe podium si Ferrari ia puncte, inginerii de la cum zici tu 'cea mai titrata echipa" sunt in doliu si nu isi revin decat atunci cand Vettel este penalizat din nou.
    9 1
  • @lix, eu iti recomand http://cricbox.tv/sky-sports-f1-live-streaming
    Inca de anul trecut aici am putut urmari toate calificarile, cursele si chiar antrenamentele de F1.
    6 2
  • Ctlnmihai
    @Mircea cred ca ai mult de asteptat, cei de la Honda au zis ca s-ar putea retrage la finalul lui 2017 daca... nu sunt in fata. Si McLaren fara Honda n-are nici o sansa, nu stiu ce-i de facut.
    6 1
  • Ctlnmihai
    @Mircea: O ai ceva de asteptat mai ales ca cei de la Honda se gandesc sa se retraga la finalul lui 2017 daca nu vor castiga curse sau un eventual titlu. Iar McLaren fara Honda n-are nici o sansa... ce-i de facut?
    4 1
  • razvan
    Daca Rosberg castiga si Ham se claseaza mai jos de 5 cred ca Rosberg ia o optiune importanta la titlu.Avansul lui va fi greu de recuperat.
    2 1
  • Hamilton, penalizat 10 poziții in grila.
    4 0
  • Cei de la Ferrari au decis sa schimbe motoarele lui Vettel si Kimi..Vettel a ajuns la al 4-lea motor,Kimi la al 3-lea
    2 0
  • Eu nu inteleg de unde a scos cel care posteaza cu un fost id de-al meu stirea ca Honda s-ar putea retrage dupa 2017,deoarece sincer sa fiu aceasta stire n-a existat niciodata..Si o spune cineva care zilnic citeste tot ce apare despre F 1..P.S.Culmea e ca mai si repeta aceasta stire inventata de el
    0 2
  • @Ctlnmihai

    Nicaieri, dar nicaieri nu am gasit acea informatie cum ca Honda se gandesc sa se retraga daca nu sunt in fata in 2017. Cel putin in presa acel articol nu exista. Hai sa nu ne impacientam.
    2 4
  • @Vettel_rain - Eu nu inteleg cum ai patruns tu in mintea celor care lucreaza la Mclaren de ai putut sa-ti dai seama ca gandirea lor este infecta:)))))..Adevarul e ca mintea unor useri care comenteaza acest sport are o involutie asemanatoare cu involutia acestui sport...
    0 3
  • @Mircea -Nu mai pune boticul la elucubratiile unor indivizi..
    0 4
  • FanF1: MULTUMESC MULT
    Totusi sper sa le pot vedea si la TV la ora stabilita.
    1 0
  • @ZZZ: Scuze despre ce ID vorbesti?
    2 0
  • @Mircea: In ultimele curse au fost diferite interviuri cu seful Honda F1, Yusuke Hasegawa, in care a spus ca spera sa fie pe podium in urmatorii doi ani. Dar intre timp, s-a aflat ca Button vrea sa plece de la McLaren cu disperare. Iar in Aprilie, CEO Honda a spus ca asteapta sa vada cum o sa fie 2017... dar ca se gandesc si la o retragere. Si daca ne uitam la unde sunt cei de la McLaren... doar Alonso spune ca sunt deasupra celor de la Mercedes... cu motorul...
    5 0
  • @ ctlnmihai - Despre id-ul tau care a fost al meu .
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru