Avancronica Marelui Premiu al Germaniei: Rosberg caută revanşa în faţa lui Hamilton. Red Bull are ambiţia de a surclasa Ferrari

de Daniel Popescu
Joi, 28.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg mizează pe o victorie în cursa de casă de la Hockenheim pentru a redeveni lider în defavoarea lui Lewis Hamilton, în timp ce Red Bull este pregătită să depăşească Ferrari în lupta pentru locul doi.

Formula 1 revine în Germania după absenţa de anul trecut generată de problemele circuitului de la Nurburegring, iar etapa programată la sfârşitul acestei săptămâni la Hockenheim are o însemnătate aparte pentru Nico Rosberg.

Pilotul echipei Mercedes a pierdut pentru prima oară şefia clasamentului general după victoria obţinută de coechipierul său Lewis Hamilton în Ungaria şi, chiar dacă insistă că nu este afectat, îşi doreşte o victorie prin care să redevină lider.

"Nu se schimbă prea multe pentru mine, pentru că lupta este echilibrată. Ultimele 7 curse au fost echilibrate şi este nevoie de lucruri minore pentru ca balanţa să încline în cealaltă parte. Sunt super motivat şi vreau să întorc situaţia la Hockenheim. Asta ar fi grozav şi ştiu că am această oportunitate", a declarat el.

Urmareste Automarket
La rândul său, Hamilton speră să continue seria de trei victorii consecutive, cu atât mai mult cu cât se anticipează că în finalul campaniei va fi nevoit să suporte penalizări pe grila după epuizarea numărului regulamentar de motoare. "Este important să continuăm pe acelaşi drum şi să încercăm să devenim din ce în ce mai puternici", explică el.

Cel mai probabil, Ferrari şi Red Bull nu vor putea opune multă rezistenţă în faţa celor de la Mercedes şi vor lupta pentru ultimul loc pe podium.

Sebastian Vettel va concura pentru prima oară în Germania în calitate de pilot Ferrari, însă misiunea să pare complicată după progresele realizate de Red Bull Racing în ultima perioadă.

De altfel, Red Bull susţine că motorul Renault este cu numai 47 CP mai slab decât cel furnizat de Mercedes, iar Christian Horner, şeful echipei austriece, speră ca Red Bull să intre în pauză de vară pe locul doi. "Cred că obiectivul nostru este să intră în pauză de vară în faţa celor de la Ferrari. Va fi dificil să realizăm asta la Hockenheim pe un circuit unde nu suntem cei mai puternici, dar aşteptăm cursa cu nerăbdare", spune el.

În plus, inclusiv cei de la McLaren afirmă că au ajuns la nivelul Scuderiei din punct de vedere al dezvoltării şasiului. "Credem că sasiul nostru este în top 3, să spunem că luptăm cu Ferrari pentru locul trei. Şasiul nostru este performant din punct de vedere aerodinamic, dar dacă am avea mai multă putere am putea aduce şi mai multă forţă de apăsare aerodinamică", spune Eric Boullier, directorul de curse McLaren. 

Marele Premiu al Germaniei la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 29 iulie 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 29 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 30 iulie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 30 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 31 iulie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (8)

  • Iar se lauda Mclaren cu ce n-are...auzi tu top 3, pai pe cine elimina ei, pe Mercedes, pe Rbr , pe Ferarri? Sa aiba un motor puternic si apoi sa vedem cat de bun au sasiul, da, este posibil sa ii depaseasca pe Ferrari dar pana nu reusesc ceva, ciocul mic, incep si astia ca fierrari, gura mare si trenul trece pe langa ei...
    9 10
  • rommy f1
    De ce te agiţi aşa, măcar recunosc oamenii au şasiu dar nu au un motor suficient de puternic, cred că va veni şi motorul, RBR au motor pregătit de ILMOR, vizavi de RENAULT, deşi după ultima cursă am văzut şi pe Renault pe undeva pe aproape de puncte.
    4 1
  • balatescu
    rosberg este un pilot nr 2 ca weber ,barichelo ,colhard si masa daca anul asta nu ia campionatul ajutat de nemtalai nici nu-l mai ia !!!
    14 13
  • @balatescu... mai bine nu mai scrii.

    Gura mica baieti si puneti toti osul la treaba. McLaren ar fi trebuit sa taca, cum a facut-o in ultima perioada de timp. Abia au intrat inapoi in top 10 si au inceput sa vorbeasca. Sunt mult in spate si e cazul sa vorbeasca din 2017 incolo.
    16 2
  • S-au luat niste decizii azi azi de catre Gruppul de Strategie :
    1 S-a votat impotriva utilizarii dispozitivului Hallo
    2.S-a hotarat ca mesajele radio sa nu mai fie restrictionate la modul excesiv
    3 .S-a hotarat ca in conditii de ploaie si de start sub safety car , dupa cateva tururi sa se dea un nou start
    Aceste decizii vor fi comunicate si celor de la FIA
    15 2
  • Sasiu bun oricum au, daca nu aveau macar sasiul bun, nu putea Alonso sa iasa al 7-lea in calificari si in cursa.
    12 1
  • Poate se face ceva cu pneurile sa mai vedem asemenea lucruri: https://www.youtube.com/watch?v=FVoScgNlPNA
    3 2
  • ~ @JugaruGabi
    Vai de capul meu cum era F1 atunci. Eu refuz sa mai ma uit la filmulete de genul asta, deoarce nu mai ma pot uita la actuala competitie, daca o poti numi asa. Ce dueluri, ce curse, ce masini, ce sunet ce F1!!!

    Acum, parca e un joc pe Playstation.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru