Avancronica Marelui Premiu al Ungariei: momentul potrivit pentru o victorie Red Bull?

de Daniel Popescu
Joi, 16.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull speră să obțină victorie în Ungaria în detrimentul rivalilor de la Mercedes, care au de partea lor un palmares impresionant pe circuitul maghiar prin Lewis Hamilton.

După două curse consecutive pe circuitul Red Bull Ring, cele 10 echipe de Formula 1 se deplasează la sfârșitul acestei săptămâni în Ungaria.

Mercedes vine cu un moral excelent după cele două victorii obținute în debutul sezonul prin Valtteri Bottas și Lewis Hamilton, însă pe de altă parte Hungaroring este circuitul unde Red Bull are cele mai multe speranțe pentru victorie în acest an.

În absența unor linii drepte lungi, circuitul nu favorizează atât de mult motoarele puternice, iar monopostul Red Bull are performanțe tradițional bune în viraje.

"Viteza lor pe liniile drepte este impresionantă, dar nu și viteza în viraje. Există viraje unde noi suntem mai buni și unele unde nu suntem chiar atât de buni", a precizat Christian Horner, șeful celor de la Red Bull.

Mercedes are însă de partea sa avantajul unor date statistice excelente. De exemplu, Lewis Hamilton are un număr record de 7 victorii pe circuitul maghiar, dintre care trei cu McLaren (2007, 2009, 2012) și patru pentru Mercedes (2013, 2016, 2018, 2019), dar și 6 pole position-uri, astfel că este în mod natural favorit la victorie.

Șeful Toto Wolff admite însă că Red Bull poate obține performanțe majore aici.

"Sunt convins că Red Bull va fi foarte puternică în Ungaria. Au obținut performanțe bune pe acest circuit. Temperaturile ridicate ar putea fi din nou o problemă pentru noi, și din câte am văzut putem avea până la 30 de grade duminică", a precizat austriacul.

Din punctul de vedere al clasamentului constructorilor, principala amenințare pentru germani ar putea fi McLaren, care a impresionat în cele două curse de până acum și a reușit chiar să depășească Red Bull la puncte.

Între timp, Ferrari abordează Marele Premiu al Ungariei într-o manieră complet diferită. Cu doar 19 puncte în primele două curse prin care ocupă doar locul cinci în clasamentul constructorilor, Scuderia își joacă toate cărțile pe finalizarea update-ului aerodinamic pregătit începând cu a doua cursă din Austria.

Totuși, în absența unor modificări importante la motor, șansele unui reviriment pe parcursul acestui sezon sunt destul de mici, astfel că speranțele echipei sunt mai degrabă minime.

Cu atât mai mult cu cât Sebastian Vettel se gândește mai mult la viitorul său și la noua ofertă primită de la Racing Point.

Marele Premiu al Ungariei la TV și pe internet

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 17 iulie 12:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 17 iulie 16:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 3 sâmbătă, 18 iulie
13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Calificări sâmbătă, 18 iulie 16:00 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro
Cursă duminică, 19 iulie 16:10 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro

Comentarii (12)

  • Merita Verstappen victoria.
    10 9
  • Si vrei sa nu mai aiba loc cursa si sa primeasca trofeul direct doar ca crezi tu ca merita. O sa demonstreze duminica daca merita.
    12 6
  • Costel
    D-le Daniel Popescu,

    is cu rugamintea la dumneavoastra sa manifestati interes si la furtul de identitate, furt a carei victima oi fost si eu zilele trecute, ii inadmisibil ca cineva sa-mi utiliteze nickname-ul @Costel in repetate randuri fara ca AM sa nu intreprinda absolut nimic asupra unui aspect pe care toate persoanele cu cei sapte ani de acasa nu-l pot cataloga decat intr-un singur mod: intolerabil!

    va multumesc inca o data si va doresc sa nu ezitati sa tratati impostura cu intransigenta maxima!

    forza sebastian!
    forza ferrari!
    fuori binotto!
    vergogna charles leclerc!

    P.S. scuze mele lui @netam-nissan fiindca tre' sa suporte in aceste momente stanjenitoarea postura de a fi asociat cu o persoana a carei singura culpa pe AM ii reprezentata de faptul ca pretuieste primele 53 de victorii dar si primele 4 titluri mondiale ale campionului sebastian vettel
    5 7
  • @Costel
    Poate pe respectivul il cheama tot Costel.Crezi ca esti singurul Costel de pe planeta? Fa-ti cont si nu mai plange. Ai un mod de a scrie inconfundabil si astfel toata lumea si-a dat seama ca esti netam-nissan. Nu are rost sa negi evidentul ca nu te crede nimeni. Cat despre educatie, sa stii ca nu-i frumos sa nu raspunzi cand te intreaba cineva ceva.
    Singura hoata este fetita dar si cu aston martin-ul furat tot o s-o bata Lewis, Max, Lando si Charles la poponet si o sa ramana doar cu cele 4 titluri de hartie igienica. Cum esti un apropiat al fetitie sfatuieste-o sa nu mai viziteze Mexicul niciodata.O spun pentru binele ei.

    Forza Lewis!
    Forza Max!
    Forza Lando!
    Forza Charles & Carlos!
    Forza Checo!
    VERGOGNA Sebastiana Fettela!
    7 7
  • Costel
    @"temerarul" ascuns dupa @.....

    ultimul meu comentariu o fost in data de 14.07.2020 la ora 19:16 !
    (oi fost intr-un amplu dialog cu @Neutru)

    ceea ce-o urmat dupa aceasta data si ora ma dezgusta profund iar ceea ce sustin acu se poate verifica facil de catre AM, domniile lor avand si posibilitatea tehnica si vreau sa cred, si bunele intentii sa reconfirme spusele mele,

    is cu speranta sa nu se ajunga pana-ntr-acolo incat sa fiu nevoit sa solicit o audienta la Mircea Mester!

    cat priveste lipsa mea de educatie....chiar te rog sa reapari cu exemplul concret fiindca altfel chiar n-am disponibilitatea sa ma culpabilizez taman eu pentru iremisibilul derapaj comportamental al celui care-si doreste cu orice pret sa-mi stirbeasca si bruma asta de reputatie
    7 5
  • Costel
    Suntem prea multi in lumea asta si unul dintre noi se crede mai costel decat altii. Asta e. Poate ca are doua burice. Dar mai are ceva. Mici probleme cu stolurile. Cum spunea cineva mai sus. Fa-ti cont, asa vei fi un Costel personalizat. Deocamdata "identitatea" ta nu conteaza, oricum ti-ai pierdut-o pe drum.
    4 2
  • Costel
    Inainte parca erai Mircea 198ceva. Ceva te-a facut sa treci de la Lewis la Vettel. O placere schizoida.
    5 1
  • Costel
    Si eu sunt Costel!
    3 0
  • Costel
    Costel lives matter! :))
    5 0
  • Costel
    FP1 Results
    1.Black Mercedes
    2.Black Mercedes
    3.Pink Mercedes
    4.Pink Mercedes
    1 1
  • Încântat de noua mașină de stradă Ferrari de aproape 1000cp, totuși m-ai vedea la volanul ei doar dacă aș primi-o gratuit, nici de-aș fi multi-miliardar n-aș da £375,000 pe ea fiind sigur că vor apărea indivizi ce-mi vor reaminti ce treabă de rahat face un Ferrari în Formula1, iar asta ar păta imaginea atât a mea cât și a mașinii. Ca un tată ce i s-ar naște un copil de milioane dar nevastă-sa a fost și continuă să rămână o nespălată de ani buni. :(
    1 0
  • @Adevaratul Costel - fa-ti un user, cu parola, asa cum am si eu de multi ani pe AM, si nu te mai plange. Vezi, grabeste-te, poate userul "Costel" va fi luat de vreun impostor...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru